Wonen Limburg koopt 52 studentenwoningen in Maastricht

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Stichting Think Tank uit Rijen heeft besloten het studentengebouw ‘ThinkTank’ aan de Adelbert van Scharnlaan 200 in Maastricht (hoek Adelbert van Scharnlaan en Sibemaweg) te verkopen aan woningcorporatie Wonen Limburg. Op 22 december is Wonen Limburg eigenaar geworden van deze 52 studentenwoningen in Maastricht. Wonen Limburg blijft verder inzetten op studentenhuisvesting met een passende prijs-kwaliteitverhouding in de stad. De nu genomen stap sluit hier goed op aan. 

Belangrijke rol in studentenhuisvesting
Wonen Limburg heeft positieve ervaringen opgedaan met studentenwoningen, zoals in het Wauwhaus in Maastricht met 127 gemeubileerde units. Door deze goede ervaringen en omdat we zien dat er veel behoefte is aan betaalbare en passende studentenhuisvesting in de stad, is Wonen Limburg tot deze aankoop overgegaan. Door het groeiende aantal (internationale) studenten, zet de gemeente Maastricht de komende jaren hoog in op grootschalige studentenhuisvesting. René Clement, directeur Vastgoed van Wonen Limburg: “Veel van het studentenwoningaanbod in Maastricht is particulier. De gemeente ziet voor woningcorporaties een nadrukkelijke rol weggelegd in studentenhuisvesting. Ik ben verheugd dat we als Wonen Limburg aan die wens invulling kunnen geven.” 

Zelfstandige woonheden
In 2019 heeft Stichting Think Tank het voormalige schoolgebouw gerenoveerd en ingrijpend verbouwd. De buitengevel is, vanwege het monumentale karakter van het pand, in tact gebleven. Alle zelfstandige eenheden (studio’s), met moderne keuken en badkamer, hebben een huurprijs onder de sociale huurprijsgrens. Dit maakt dat huurtoeslag mogelijk is. De oppervlakte varieert van 20m2 tot 50m2. Het operationeel beheer blijft uitbesteed aan Ruijters Vastgoedbeheer, de huidige beheerder van het pand.

Goede locatie
De studio’s liggen op een ideale locatie met een uitgebreid voorzieningenniveau in de directe omgeving. De nabijheid van meerdere studentencomplexen, zoals het Wauwhaus, laten zien dat de combinatie van studeren en wonen hier perfect samenkomt. Het treinstation Maastricht Randwyck ligt op fietsafstand en bushaltes (Scharnerweg, Akersteenweg) zijn op loopafstand. Ook zijn supermarkten, sportvoorzieningen, verschillende faculteiten en hoge scholen in de wijk aanwezig, net als het Maastricht UMC+. Wonen Limburg ziet als woningcorporatie een belangrijke rol weggelegd in betaalbare huisvesting voor studenten en zet hier verder op in, nu en in de toekomst.

Bron: Wonen Limburg, Foto: Wonen Limburg