WoConnect: Berichtenverkeer in een complex applicatielandschap ondersteunen

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Het applicatielandschap van een woningcorporatie bestaat doorgaans uit tientallen softwareoplossingen. Klant- en vastgoedgegevens moeten hierbij onderling worden uitgewisseld. Hoe regel je dit complexe en arbeidsintensieve beheer op zo’n manier in dat je gegevens niet alleen kunt gebruiken, maar ook voor je kunt laten werken? WoConnect geeft op CorporatiePlein het antwoord en wij spraken daar alvast over met Robert Daniëls.

Met het integratieplatform voor woningcorporaties van WoConnect worden berichten en applicaties op een betrouwbare, open én standaard manier verbonden, begint Robert: “WoConnect bezit alle relevante functies voor het ondersteunen van corporatieprocessen. Deze functies zijn gebaseerd op standaarden. Zo kunnen ketenpartners functies aanroepen waarmee bijvoorbeeld naast vastgoeddata ook tekeningen en foto’s opgehaald kunnen worden.”

Berichten versturen
De software is gebaseerd op WoConnects standaard VERA-connector om berichten te versturen, gaat Robert verder. “Deze berichten worden – waar nodig – getransformeerd naar het gewenste formaat. Mocht een systeem niet in staat zijn om een VERA-bericht te sturen, dan is dit met een open systeemconnector te realiseren. Daarbij levert het gebruik van WoConnect nog verschillende andere voordelen op. Bijvoorbeeld proactief beheer mogelijk en inzichtelijk maken via dashboards, het meermaals aanbieden van berichten én zorgt WoConnect voor volledige afscherming en beveiliging van informatie die door het integratieplatform wordt verwerkt. Ook maakt de software gebruik van de technologische standaard Microsoft Azure Service Bus.”

Data uitwisselen
“Daarnaast is WoConnect aangesloten op de systemen van alle organisaties waar corporaties data mee uit willen wisselen. Aansluiten op WoConnect betekent dus direct aansluiten op bijvoorbeeld SBR Wonen, Aedes-benchmark, Vastgoedtabel en de Belastingdienst. Ons team bestaat uit specialisten die sinds 2007 in de branche werken. Geïnteresseerd in de software en benieuwd wat WoConnect voor de organisatie kan betekenen? Kom dan zeker een kijkje nemen op onze stand!”

WoConnect is te vinden op stand 57 op CorporatiePlein.

Aanmelden voor CorporatiePlein 2021 kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: WoConnect