Wetland Wonen aan de slag met PAM

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Woningcorporatie Wetland Wonen kiest ervoor om in 2016 met het Portfolio- en Assetmanagement model (PAM) van Batavia Groep aan de slag te gaan. De corporatie was al gebruiker van het VIM Vastgoedportaal, maar heeft er voor gekozen ook met het PAM te starten. 

Coördinator assetmanagement Franziska Selmeier vertelt: “We zijn met Wetland Wonen twee jaar geleden gestart met het VIM Vastgoedportaal, na een uitgebreid selectie traject. Dat was destijds een heel bewuste keuze, omdat het Vastgoedportaal aan al onze eisen voldeed; een aantrekkelijk ogend softwarepakket met veel mogelijkheden.”

Met de lancering van het PAM in oktober afgelopen jaar, speelt Batavia Groep in op de behoefte om het beleid stuurbaar te maken. Het bijzondere aan het Porfolio- en Assetmanagement model, is dat het proces van vastgoedbesturing zowel top down (portefeuille), als bottom up (complex) wordt ondersteund. Dat de module het assetmanagement proces ondersteunt, was een belangrijke motivatie van Wetland Wonen om voor het PAM te kiezen. Franziska: “Op het moment dat er iets met een complex aan de hand is, gaan wij zelf nadenken over mogelijke oplossingen. De PAM module ondersteunt mij daarbij, doordat ik snel een aantal standaard situaties kan doorberekenen. Daarbij is het belangrijk dat niet alleen het effect binnen het complex zichtbaar wordt, maar ook het effect op de hele portefeuille. Met de huidige software kost dat veel meer moeite.”

Bron: Batavia Groep

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Batavia Groep in de CorporatieGids 2015 te bekijken.