VVA-informatisering geeft gratis masterclass informatiebeveiliging

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Is jouw organisatie al voorbereid op de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)? Deze Europese privacywetgeving zal op 25 mei 2018 van toepassing worden en de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) vervangen. Boetes kunnen vanaf dat moment oplopen tot wel 20 miljoen euro! Reden genoeg dus om de informatiebeveiliging aan te scherpen. Daarom organiseert VVA-informatisering een masterclass Informatiebeveiliging voor corporatiemedewerkers. .

Wat leer je tijdens de masterclass?
Tijdens deze masterclass maak je kennis met verschillende onderdelen van informatiebeveiliging. Je ontvangt concrete handvatten om met informatiebeveiliging binnen je eigen organisatie aan de slag te gaan en je deelt praktijkervaringen met elkaar. In het bijzonder zullen we stilstaan bij de huidige en toekomstige privacywetgeving.

Aedes heeft recentelijk de Handreiking Gegevensbescherming gepubliceerd waarin ingegaan wordt op privacybescherming van huurders. Vele vragen over de Wbp en AVG worden in deze handreiking beantwoord. Een belangrijke eerste stap voor het beveiligen van persoonsgegevens is het opstellen van een informatiebeveiligingsbeleid. In de handreiking wordt dit ook kort toegelicht. Om jullie hiermee verder te helpen willen we onze kennis en ervaring op dit gebied met jullie delen in de masterclass.

Meer informatie en aanmelden
Ontvang je graag meer informatie of wil je je aanmelden? Neem dan contact op met Laura Gruson.

Praktische informatie
Datum:
 vrijdag 17 juni 2016, van 9.00-12.00 uur met aansluitend gratis lunch
Prijs: deelname aan de masterclass informatiebeveiliging is gratis!
Beschikbaarheid: nog enkele plaatsen beschikbaar
Locatie: Kantoor van woningcorporatie SCW, Spoorstraat 15, Tiel (gratis parkeren)

Bron: VVA-informatisering

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van VVA-informatisering in de CorporatieGids 2016 te bekijken.