Voorinschrijving CorporatiePlein 2016 gestart

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

‘Innovatie in de bedrijfsvoering’. Dat is het thema van CorporatiePlein 2016, Bedrijfsvoering, ICT & Innovatiebeurs voor woningcorporaties. De inschrijving voor de zesde editie van deze 'Dag van de woningcorporatie' op 22 september in Expo Houten is vandaag gestart.

Welke innovatieve ontwikkelingen staan de corporatiesector te wachten? Gaan we reparatieverzoeken indienen via de chatbot van Facebook? Doen we straks woningbezichtigingen met een virtual reality-bril? Wordt WhatsApp het belangrijkste communicatiekanaal voor woningcorporaties? Is het richten van je iPad op een complex voldoende om te zien waar huurders met betalingsachterstand wonen? Gaat 3D-printen van woningen een einde maken aan de onrendabele top? 

Digitalisering en innovatie zorgen voor disruptie in het corporatieproces. De klant doet het werk en het werkdomein van de corporatieprofessional wordt steeds vaker de keukentafel van de huurder. Het is de virtuele realiteit van vandaag waarin de corporatie van nu zich positioneert en manifesteert. Hoe stem je de bedrijfsvoering optimaal af op de voortschrijdende digitalisering? Hoe blijf je als corporatieprofessional op de hoogte van de ontwikkelingen in jouw vakgebied? Kijk, luister en ervaar op CorporatiePlein, en meet the experts op het dé bedrijfsvoering & innovatie vakbeurs voor woningcorporaties.

Programma
Het zijn niet alleen technologische ontwikkelingen die de bedrijfsvoering van woningcorporaties beïnvloeden. Ook nieuwe wet- en regelgeving, zoals de naar verwachting verplichte aanlevering van dPi en dVi via SBR in 2018 en de scheiding van DAEB en niet-DAEB staan dit jaar centraal. Bekende thema’s zoals uitbesteden van dagelijks onderhoud en het centraliseren van de organisatie komen mede door financiële druk in een nieuw daglicht te staan. We hebben CorporatiePlein al vaker de smeltkroes van business en IT genoemd. Of je nu bestuurder bent, manager Bedrijfsvoering, Wonen, Onderhoud, Financiën Communicatie of I&A: op CorporatiePlein kom je elkaar op één dag en op één plek tegen.

Beursvloer
Op de beursvloer staan meer dan zestig bedrijven die woningcorporaties kunnen ondersteunen bij het innovatiever maken van de bedrijfsvoering. Of het nu gaat om het vervangen of optimaliseren van complete ERP-systemen, het digitaliseren van het onderhoudsproces, de implementatie van interactieve websites en portalen, het efficiënter maken van poststromen, het facturatieproces of financiële verantwoording: op CorporatiePlein zijn voor alle corporatieprocessen de beste kennis- en innovatiepartners aanwezig.

Aanmelden
Alhoewel de laatste puntjes nog op de i worden gezet in de programmering, kunnen corporatieprofessionals die in loondienst werkzaam zijn bij een woningcorporatie zich alvast inschrijven. Geheel in de gedachte dat de virtuele realiteit van morgen vandaag al is begonnen, ligt er voor iedere bezoeker van CorporatiePlein een exclusieve CorporatiePlein VR-bril klaar (zolang de voorraad strekt). Klik hier om je aan te melden.

Bron: CorporatieMedia