Viveste gaat voor Tobias AX van Aareon

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

De Houtense woningcorporatie Viveste stapt over op het ERP-systeem Tobias AX van Aareon. Volgens Viveste ondersteunt Tobias AX de corporatie het beste in haar ambitie om zo slim en efficiënt mogelijk te werken. Het nieuwe systeem gaat in juni 2016 live.

De implementatie van een nieuw ERP-systeem is een onderdeel van het informatiebeleidsplan Viveste 3.0. Jack de Koning, projectmanager Informatisering en Automatisering bij Viveste, vertelt: “Eerder kozen we er al voor om te gaan werken in de cloud van Residenz ICT, via de cloud te gaan bellen (Unexus) en om ons DMS-systeem te vervangen door ShareWorX (Square).”

Viveste wil processen zo efficiënt mogelijk inrichten. Goede, gebruiksvriendelijke en eenvoudig te beheren ICT-oplossingen, die zijn voorbereid op de toekomst, ondersteunen daarbij.

Pragmatische aanpak
Viveste heeft het selectietraject pragmatisch, maar zorgvuldig aangepakt. “Dus niet met een uitgebreid programma van eisen met 1001 vragen, waarbij alles juridisch dichtgetimmerd moest worden. Een grote projectgroep met alle disciplines erin waren van begin tot eind bij het project betrokken” aldus Jack de Koning. “Bij de start hebben we samen de voor ons belangrijkste beoordelingscriteria opgesteld. Daarna hebben 3 leveranciers zichzelf, hun systeem en hun aanpak gepresenteerd. Ook vroegen we eigen medewerkers naar hun ervaringen met andere systemen bij andere corporaties en zijn we op bezoek geweest bij Microsoft die ons het verschil tussen Microsoft Dynamics AX en Microsoft NAV heeft uitgelegd. Na de knoppensessies en referentiebezoeken bij corporaties die recent overstapten, hebben wij de definitieve keuze voor Aareon gemaakt.”

‘One stop shop’ en ‘best of breed’
Viveste kiest zoveel mogelijk voor één geïntegreerd systeem (one stop shop) waar alles in zit. Dat is dus Tobias AX geworden. “De Treasury Leningen- en Vastgoed Activa-modules van Aareon kenden we al. En met het nieuwe ERP-systeem wordt daar nu de Treasury Kasstromen-module en later het Huurdersportaal aan toegevoegd. Waar ‘one stop shop’ voor ons echt niet voldoet, gaan we voor best of breed. Voor ons zijn dat het digitaal informatiesysteem ShareWorX (SquareDMS), woningcartotheek IntraWIS (NCCW), O-prognose van Plandatis en woonruimteverdeling van WoningNet.”

Best practice
Viveste kiest voor implementatie op basis van de Rapid-Start-methode. “Deze methode maakt gebruik van de vuistregel tachtig procent best practice, twintig procent corporatiespecifiek. Door deze methode heilig te verklaren, hoeven we niet opnieuw het wiel uit te vinden, behaal je het maximale voordeel qua efficiency en heeft de implementatie minder impact op de organisatie”.

Bron: Aareon

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Aareon in de CorporatieGids 2015 te bekijken.