Vivare kiest met DataBalk voor totaaloplossing op basis van Best-of-Breed

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Woningcorporatie Vivare heeft - vanwege het beëindigen van activiteiten in de woningcorporatiesector van de huidige platformleverancier - gezocht naar de beste partner die haar zowel continuïteit als innovatie kan bieden. Deze is gevonden in DataBalk.

DataBalk is de enige leverancier in de sector die ‘Best-of-Breed’-oplossingen biedt en met elke standaard ERP-oplossing integreert. Voor woningcorporaties is er daarmee echt weer wat te kiezen!

Continuïteit en innovatie
De keuze voor DataBalk biedt Vivare de mogelijkheid om de robuuste SAP ERP-kern niet alleen te behouden maar ook standaard vanuit de publieke cloud af te nemen. De gewenste corporatie specifieke innovaties, zoals bijvoorbeeld de verhuuradministratie, wordt daarbij uit de ERP-kern gehaald en met de unieke oplossingen van DataBalk gerealiseerd. Hierbij kiest Vivare bewust voor een stapsgewijze aanpak om de impact op de organisatie te minimaliseren. 

De juiste architectuur
DataBalk volgt de visie van ‘Big Tech’ - Microsoft en SAP - door geen wijzigingen door te voeren in de ERP-kern (‘zero footprint’ en ‘keep the core clean’). Hiermee profiteren corporaties maximaal van de innovatiekracht van Microsoft en SAP zonder extra inspanningen.

De corporatie specifieke innovaties biedt DataBalk met eigen cloud-oplossingen. Deze zijn ‘loosely coupled’ met de oplossingen van partijen als Microsoft en SAP. Dit reduceert de onderlinge afhankelijkheid, waardoor corporaties nu en in de toekomst keuzevrijheid en wendbaarheid wordt geboden.

Directeur-bestuurder Eric Angenent en manager I&A Wolter Bosch zijn blij met de nieuwe keuze: “We zijn onder de indruk van de vernieuwende visie en oplossingen van DataBalk. Dit biedt onze organisatie de gelegenheid om stapsgewijs over te stappen en verder te innoveren op de dienstverleningsprocessen voor onze medewerkers en huurders.”

Bron: DataBalk, Foto: Vivare