ViaData: "Corporaties kunnen flink besparen bij dagelijks onderhoud"

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Digitalisering van het dagelijks onderhoudsproces kan een flinke kostenbesparing opleveren. Volgens Gerrit Bosma, Unitmanager ViaData  Mobile Solutions bij softwareleverancier uit Heerenveen, kan haar softwareoplossing Connect-It corporaties daarin faciliteren. Het bedrijf wil bezoekers van CorporatiePlein op 22 september hier meer over vertellen. Gerrit: "Want zeker 'buiten de muren' zijn nog grote besparingen te realiseren."

De grootste besparingen zijn volgens Gerrit te behalen rondom de planning van dagelijks onderhoud (aan vastgoed). "De planning is de laatste jaren door klantgericht werken en ketenintegratie sterk veranderd. Een flexibele en slimme planoplossing stelt corporaties in staat om mee te veranderen. Daarom biedt ViaData Connect-It smartplanning. Door gebruik te maken van een beslisboom en planintelligentie, kan een KCC-medewerker of een huurder gemakkelijk afspraken inplannen. Zo bespaart de corporatie tijd - en dus geld - op kantoor en in het veld, wordt betere en snellere service geboden en ben je beter voorbereid op koerswijzigingen."

Voorbereiden op de toekomst
Om van de voordelen gebruik te blijven maken in de toekomst, moeten corporaties niet bang zijn te innoveren. "De komende tien jaar zal er qua ICT meer veranderen dan de afgelopen honderd jaar. Data en slimme algoritmen zullen beslissingen nemen die voorheen door mensen werden gemaakt, en steeds meer en sneller zullen nieuwe technieken als 3D-printers, drones, the Internet of Things en robotisering worden toegepast."

"We moeten onszelf voorbereiden op deze toekomst. Corporaties moeten nieuwe technieken omarmen en leren hiermee om te gaan. Besparingen, wendbaarheid (door regelgeving) en steeds klantgerichter werken blijft op de agenda staan, maar het uitgangspunt blijft hetzelfde: de huurder staat centraal. Gelukkig is de sector goed op weg. De ICT is vaak goed georganiseerd, de opdracht duidelijk en de innovatie-durf écht aanwezig."

Volgende stap
ViaData is volgens Gerrit altijd op zoek naar die volgende stap. "Op basis van onze jarenlange ervaring, ons specialisme en positie in de markt hebben wij daar een belangrijke rol in. Daarom gaan we ook graag met onze klanten in gesprek over de toekomst. De vakman van de toekomst, hoe wordt die ondersteund vanuit het kantoor? Hoe communiceert hij met de klant? Met welke tools werkt hij? En wie of wat is de vakman van de toekomst eigenlijk? Aan de hand van een live-poll met prikkelende stellingen spreken we u op CorporatiePlein graag over de vakman van de toekomst. En natuurlijk tonen we onze slimme software met veel nieuwe features, waarmee corporaties besparingen op hun onderhoud kunnen realiseren."

ViaData is op CorporatiePlein te vinden op stand 59.