Vestia bepaalt waarde bezit met vastgoedsoftware Reasult

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

In het verlengde van het streven ‘Op eigen kracht duurzaam financieel gezond worden’ kiest woningcorporatie Vestia voor het taxatie- en asset management systeem van vastgoedsoftware specialist Reasult. Vestia maakt een professionaliseringslag, waarbij haar vastgoedsturing verandert van waardebepaling naar waardesturing. Dit vereist nauwkeurig inzicht in de waarde van het vastgoed. De software van Reasult ondersteunt dit volledig en helpt bij de financiële optimalisatie van de vastgoedportefeuille.

Het volste vertrouwen
We hebben het volste vertrouwen in de samenwerking met Reasult”, zegt Sanna Schuiling, strategisch adviseur bij Vestia. “De applicatie heeft zich bewezen en wordt in samenwerking met collega corporaties doorontwikkeld. Andere gebruikers zoals Stadgenoot en Woonstad bevestigden dat tijdens onze oriëntatie. In het contact met Reasult merken we dat er veel expertise is van de markt en techniek. Reasult en gebruikers delen hun kennis openhartig. Hierdoor sluit de software goed aan op de behoeften van de gebruiker. Ontwikkeling en innovatie zijn geborgd en benchmarken is mogelijk.” Jan Zwerink, senior accountmanager bij Reasult zegt over de samenwerking: “Wij zijn blij met de keuze voor Reasult. De woningcorporatie heeft doelstellingen, zoals de verkoop van circa 30.000 woningen in 2021, in haar verbeterplan benoemd. We zijn er trots op dat Reasult in dit proces mag faciliteren en kijken uit naar het leveren van een substantiële bijdrage aan het behalen van de doelstellingen van Vestia.”

Implementatie in twee fases
De implementatie van Reaturn Taxatiemanagement en Asset Management bestaat uit twee fases. Eerst wordt de waardebepaling geoptimaliseerd. Hieronder valt onder andere het verbeteren van de datakwaliteit en de sturing van propertymanagement. Daarna volgt in 2015 de optimalisatie op het gebied van asset management en rendementssturing. In 2016 is het systeem volledig ingebed in de organisatie.

Bron: Reasult

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Reasult in de CorporatieGids 2014 te bekijken.