Verrassend neveneffect asbestwijzer Intermaris

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Eind vorig jaar realiseerde Zig een online Asbestwijzer voor Intermaris. Daarmee is Intermaris de eerste Noord-Hollandse corporatie met een dergelijke tool op haar website. Op basis van adresgegevens kunnen huurders bepalen of er asbest binnen hun woning aanwezig is.

Waardering van de Gemeente Hoorn
Toen in januari 2016 middenin de nacht een felle brand in een flatgebouw van Intermaris uitbrak, bleek de asbestwijzer een onverwacht, slim en positief neveneffect te hebben. Voor de hulpdiensten was met behulp van de asbesttool binnen no time na te gaan of er asbest aanwezig was in de woningen.  Hierdoor konden veel van de geëvacueerde bewoners weer snel terugkeren naar hun huis. Gemeente Hoorn heeft haar waardering over de asbesttool uitgesproken aan Intermaris. 

“Bij een brand is het belangrijk om te weten of er asbest zit in een gebouw," aldus Wytske de Vries, Adviseur Communicatie bij Intermaris. "De brand brak uit op zondag om 02.00 uur. Een tijdstip waarop geen collega’s van Intermaris aan het werk waren. Normaal gesproken zou onze interne asbestspecialist moeten inloggen in ons systeem om dit soort informatie op te zoeken. Nu kan iedereen het opzoeken. Onze collega die gelijk bij de brand ter plaatse was en ondersteuning bood namens Intermaris, kon met onze Asbestwijzer zo op intermaris.nl/asbest opzoeken waar in het gebouw mogelijk asbest aanwezig was. Op basis van de gegevens uit de Asbestwijzer en metingen kon de brandweer snel vaststellen dat er geen asbest was vrijgekomen en met opruimwerkzaamheden beginnen zodat de bewoners weer terug konden naar hun woning."

"We hebben de Astbestwijzer ontwikkeld om huurders goed te informeren over asbest in hun woning. Maar nu blijkt de tool ook heel nuttig bij calamiteiten zoals een brand. Een mooi voorbeeld hoe digitalisering voor zowel bewoners als corporatie positief uitpakt.”

Bron: Zig Websoftware

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Zig Websoftware in de CorporatieGids 2015 te bekijken.