Vecht en Omstreken gaat naar de cloud

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Woningbouwvereniging Vecht en Omstreken heeft besloten haar Kantoorautomatisering in de Cloud van NEH Shared Services uit Leusden te plaatsen. Hiertoe werd 1 juni 2015 een meerjarig contract ondertekend. De reden om voor NEH te kiezen ligt volgens Bert van Rossum, directeur-bestuurder en Piet Doornenbal, Hoofd FEZ onder andere in de invulling van het totale wensenpakket.

Piet Doornenbal legt uit: “Tijdens het eerste kennismakingsgesprek vorig jaar augustus met de heer Cleveringa kon hij mij in duidelijke en begrijpelijke taal vertellen wat Vecht en Omstreken kon verwachten en welke diensten wij zouden ontvangen bij een overstap naar de NEH Cloud. Aanvullend gaven mijn financiële collega’s binnen de corporatiebranche aan dat zij de samenwerking met NEH als zeer positief ervaren. Wat mij nu in de praktijk zo aanspreekt is de informele en pragmatische insteek van NEH; schouders eronder en werken. Ze reageren snel en goed.”

Daaraan toevoegend geeft Bert van Rossum aan dat NEH tijdens het selectietraject de verwachtingen meer dan waar heeft gemaakt: “Zo bleek uit onze selectie dat NEH het meest complete dienstenpakket en de beste prijs/prestatie verhouding biedt. Ook dacht NEH direct met ons mee in hoe wij diverse kostenbesparingen kunnen bereiken. NEH was de enige partij die zodoende aan het totale wensenpakket van Vecht en Omstreken kon voldoen. Deze uitkomst, aangevuld met een positief advies van onze adviseur van HC&H, heeft ons doen besluiten om voor NEH te kiezen.”

En de reden om te outsourcen? Piet Doornenbal legt uit: “We willen terug naar onze corebusiness. Daarbij zijn we ons pand aan het verbouwen en een deel aan het afstoten. Het outsourcen levert ons een hele kamer met twee werkplekken op.” Bert van Rossum vult aan: “Waar je zelf geen verstand van hebt moet je afstoten. We krijgen al genoeg over ons heen vanuit veranderende wet- en regelgeving. Het is dan lekker om ontzorgd te worden bij de steeds complexer wordende ICT.”

Bron: NEH Shared Services

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van NEH Shared Services in de CorporatieGids 2015 te bekijken.