Vastware: Corporaties ondersteunen bij het integrale planningsproces

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Op 24 september vindt CorporatiePlein voor het eerst in de geschiedenis als hybride evenement plaats: online en op beperkte schaal offline in Expo Houten. Verreweg het grootste gedeelte van de bezoekers zal de tiende editie van CorporatiePlein online meemaken. Wat mogen ze verwachten op de virtuele beursstands en tijdens online kennissessies van de verschillende exposanten? CorporatieGids.nl ging hier alvast over in gesprek met directeur Walter Scheffers van Vastware.

“Tijdens CorporatiePlein 2020 vertelt Vastware meer over de traditionele MJOB anno 2020 als integrale meerjarenplanning,” begint Walter. “Deze zijn vandaag de dag veelomvattend. Niet alleen instandhoudingsonderhoud valt hieronder, maak ook investeringen, contracten en andere kostencomponenten. Ten opzichte van reparatie- en mutatieonderhoud is het totale budget drie keer zo groot. Niet verwonderlijk dat het traditionele MJOB proces is getransformeerd naar een integraal planningsproces. Bij zo’n proces is een beleidsmatige en persoonsonafhankelijke aanpak een veelgehoorde term. Daarnaast zijn bij het totale werkproces veel personen betrokken en niet alleen vanuit de interne organisatie. Uitbesteding van conditiemetingen en RGS leiden tot informatieverwerking door externe partijen.”

Integraal planningsproces
Al deze ontwikkelingen moeten zo optimaal mogelijk door geautomatiseerde systemen worden ondersteund, gaat Walter verder. “Voorkom te allen tijde sub-administraties door gebruik te maken van één centrale database waarin alle betrokkenen middels vergaande autorisaties alleen die taken verrichten en gegevens verwerken waarvoor men verantwoordelijk is. Integraties met ERP-systemen en andere corporatiespecifieke applicaties zijn noodzakelijk en vereisen afstemming over het uitwisselen van gegevens. De bereikbaarheid van de software vanuit de cloud zorgt tot slot voor efficiënte verwerkingsmogelijkheden van gegevens door alle betrokken partijen, waar nodig ondersteund met apps. Bezoek tijdens de beurs onze stand om uitgebreid te worden geïnformeerd over de mogelijkheden van Vastware. Daarbij geven we antwoord op alle vragen betreffende het integrale planningsproces.”

Besluitvorming en samenwerken
Vastware organiseert daarnaast ook twee kennissessies op haar stand. “De integrale meerjarenplanning is tegenwoordig veel meer dan een lijstje maatregelen. Ook investeringen, contracten en zelfs interieuronderhoud maken onderdeel uit van het werkproces. Het totale budget binnen de sector bedroeg in 2018 ongeveer 4,3 miljard euro. Het doel is vanzelfsprekend dit budget zo optimaal mogelijk te besteden en op feiten berustende besluitvorming is hierbij cruciaal. Daarom hebben wij Vastware Dashboards ontwikkeld, en daar vertellen wij tijdens deze sessie graag meer over.”

“Daarnaast gaan we in op de integrale meerjarenplanning die verregaande samenwerking vereist. Bij de totstandkoming van de integrale meerjarenplanningen zijn vele interne én externe partijen betrokken, zoals adviesbureaus en comakers. Samenwerking is daarbij vereist. Vanuit Vastware gezien geldt daarbij dat gegevens altijd conform beleid van de corporatie moeten zijn opgebouwd, onderlinge vergelijkbaarheid van gegevens moet zijn geborgd én het duidelijk moet zijn waar actuele gegevens zich bevinden. Verrijking van gegevens in Excel moet worden voorkomen, en Vastware reikt oplossingen hiertoe aan.”

Aanmelden voor CorporatiePlein 2020 kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Vastware