Vastgoedtabel.nl: Beheren van vastgoeddata van bouw tot sloop

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Het applicatielandschap van woningcorporaties bestaat doorgaans uit meerdere oplossingen. Naast een ERP-systeem worden expertoplossingen ingezet voor bijvoorbeeld portfolio- en assetmanagement of meerjarig onderhoud. Veel van deze oplossingen gebruiken hun eigen opslag van vastgoedgegevens en daarmee hun ‘eigen waarheid’. Hoe creëer je in deze situatie één waarheid voor de hele organisatie? Sjaak van Esdonk van Vastgoedtabel.nl licht voorafgaand aan CorporatiePlein alvast een tipje van de sluier op.

Bij veel corporaties is datamanagement een heikel punt, begint Sjaak: “Het is onduidelijk welke gegevens waar zijn vastgelegd en hoe deze registratie heeft plaatsgevonden. Er gaat veel tijd verloren met het zoeken naar de juiste bron van informatie en het vaststellen van de kwaliteit.”

Eén waarheid
“Met Vastgoedtabel.nl beschikt iedere corporatie echter wél over die ene juiste bron van informatie. De uniforme en eenduidige opslag van vastgoeddata in de software borgt en verbetert de kwaliteit én betrouwbaarheid enorm. Eén waarheid, beheerd en onderhouden in samenwerking met ketenpartners.”

“In Vastgoedtabel.nl worden niet alleen de gebouwen – BAG-panden en BAG-verblijfsobjecten – vastgelegd maar ook de percelen (BRK). Door naadloos aan te sluiten met het Kadaster, wordt ervoor gezorgd dat al het vastgoed van de corporatie ook wordt geregistreerd en wordt gewaardeerd. Vanuit deze centrale en eenduidige registratie worden de vastgoedgegevens beschikbaar gesteld voor gebruik binnen de primaire processen van de woningcorporatie en haar ketenpartners. Vastgoedinformatie is hiermee volledig en betrouwbaar beschikbaar en wordt automatisch bijgewerkt als onderdeel van het ketenproces.”

Vastgoedtabel.nl is te vinden op stand 22 op CorporatiePlein.

Aanmelden voor CorporatiePlein 2021 kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Vastgoedtabel.nl