Vanenburg Corporatie Award 2014

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Welke van de vijf geselecteerde organisatorische verandertrajecten en/of innovatieve samenwerkingsinitiatieven helpen de doelgroep het beste aan goede en betaalbare huisvesting? Het mooiste project wint op 4 december aanstaande de Vanenburg Corporatie Award 2014. CorporatieGids Magazine zet de geselecteerde projecten voor u op een rij.

Download hier het originele artikel uit CorporatieGids Magazine editie juni 2014

De Vanenburg Corporatie Award 2014 is een initiatief van Het BlomBerg Instituut, initiatiefnemer van de Vanenburg Bestuurdersoverleggen Woningcorporaties. Inmiddels zijn vijf projecten door een onafhankelijke jury geselecteerd, te weten:

Woonkracht10 met het project ‘Garantie betaalbaar wonen vereist transformatie’
Woonkracht10 gaat uit van de zelfredzaamheid van klanten, beperkt de huurverhoging, ontwikkelt een compleet nieuw klantconcept, blijft investeren in vernieuwing van vastgoed en verduurzaming (zonder meerkosten) en werkt duurzaam met een slanke organisatie. Deze keuzes leiden tot een efficiëntere werkwijze, dienstverlening die beter aansluit bij de hedendaagse klant en een organisatievorm die past bij de nieuwe werkwijze en invulling geeft aan de bezuinigingsopdracht. Zodoende garandeert Woonkracht10 haar huurders ook in de toekomst betaalbaar woongenot.

Tiwos met het project ‘Collectief Opdrachtgeverschap Houbestaete’
Het initiatief Collectief Opdrachtgeverschap Houbestaete omvat de ontwikkeling van een complex van 54 sociale huurappartementen met de toekomstige huurders als mede-opdrachtgever. Deze toekomstige huurders hebben binnen vooraf bepaalde kaders maximale invloed kunnen uitoefenen op het ontwerp vanaf initiatieffase tot en met de aanbesteding.

Woonbron met het project ‘Prachthuis’
Woonbron bouwt de komende tien jaar enkele honderden ruime eengezinswoningen met een huurprijs onder de huurtoeslaggrens. Met het Prachthuis levert Woonbron haar bijdrage aan de huisvesting van de sociale doelgroep en het op gang houden van de woningmarkt. Dit doet zij zonder onrendabel te investeren. Daarbij werkt zij nauw samen met onder meer gemeenten en aannemers.

De Alliantie met het project ‘Sequent’
De Alliantie kende binnen het onderhoud en de verbetering van het bestaande bezit een vrij traditionele manier van werken. Door de opgave meer uniform en gestandaardiseerd te benaderen, in plaats van maatwerkgericht, ontstaat zowel meer efficiency in proces en kosten als een hogere (proces) kwaliteit. Deze waardevolle opbrengsten zorgen ervoor dat de Alliantie ook in de toekomst betaalbare huisvesting kan blijven waarborgen voor haar huurders.

Woonbedrijf met het project ‘SPACE-S’
Space-S staat voor het meer dan 400 sociale huurwoningen ontwikkelen waarbij de klant mede-opdrachtgever is. In het klantgestuurde project dat Woonbedrijf (CREATE YOUR OWN) SPACE-S heeft genoemd, zijn de processen omgedraaid. Niet eerst een woning, dan een bewoner, dan een buurt. Nee, eerst bewoners, dan een community, dan de bouw. Hiermee wordt een buurt gemaakt die anders wordt dan wanneer de corporatie er zelf alleen aan zou hebben gewerkt.

Bron: CorporatieGids Magazine

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi aliquam leo at fermentum scelerisque. Phasellus tempus, sem quis eleifend posuere, ligula lorem mollis nulla, et aliquet ligula nulla sed lorem. Sed ac magna porttitor velit venenatis interdum at eget lectus. Nam sed lacus sed felis pellentesque luctus. Aliquam elementum ante sit amet luctus ultricies. Pellentesque scelerisque purus ut velit fringilla mattis at ut libero. Integer ullamcorper, dui nec condimentum porta, elit nisl sollicitudin turpis, vitae tristique purus elit eu dolor.