Van Dinther: "Meer tijd over voor kerntaken met volledig digitaal werken"

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Hoe speelt een woningcorporatie in op digitaal contact met haar klanten en leveranciers, en maakt het efficiënt gebruik van de cloud? Volgens Dennis Hendriks van softwareleverancier Van Dinther is de ECM-oplossing E-Content van het bedrijf het antwoord. Deze softwareoplossing staat centraal bij Van Dinther op 22 september tijdens CorporatiePlein.

"Digitalisering is een trend die al enige tijd gaande is," begint Dennis. "De sector zal zich de komende jaren op dit gebied vooral innoveren met de focus op kostenreductie en het behalen en behouden van klanttevredenheid. Ook zullen systemen steeds meer als cloudoplossing aangeboden worden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de enorme ontwikkeling van Microsoft's Office 365. In die cloudoplossing komen steeds meer functionaliteiten beschikbaar op het gebied van samenwerken en communiceren."

Huisstijl en standaardisatie
Van Dinther speelt hierop in met haar ECM-oplossing. "Ook E-Content zal zich verder ontwikkelen op het Office 365-platform. Het voordeel hiervan voor corporaties is dat implementaties eenvoudiger en sneller zullen plaatsvinden en de benodigde hardware en de gerelateerde diensten daarbij overbodig worden. Woningcorporaties kunnen zich daardoor meer focussen op hun kerntaken."

"Daarnaast helpt E-Content corporaties in het digitaliseren van hun contact, bijvoorbeeld het per e-mail versturen van documenten aan huurders. Het systeem ondersteunt dit met functionaliteiten en e-mailsjablonen die het mogelijk maken om huisstijlen en standaardisatie toe te passen op e-mails. Daarbij bieden we een oplossing om externen digitaal te laten ondertekenen die volledig voldoet aan de wet- en regelgeving. Denk hierbij aan een huurdersovereenkomst die als bijlage van een e-mail wordt verstuurd, en vervolgens door een huurder op zijn tablet of smartphone wordt ondertekend. De getekende versie wordt daarna direct opgeslagen in E-Content ECM, waarbij de actuele status continu inzichtelijk is."

Volledig digitaal werken
Op CorporatiePlein wil het bedrijf laten zien hoe E-Content ECM de processen en dagelijkse werkzaamheden bij corporaties optimaal kan ondersteunen. "Met E-Content ECM kunnen corporaties volledig digitaal werken en digitaal communiceren met derden, om zo tijd te besparen. Aan de hand van praktijkcases laten wij daarnaast zien hoe werkprocessen geautomatiseerd worden, hoe documenten eenvoudig worden opgeslagen en hoe deze documenten eenvoudig teruggevonden kunnen worden."

Van Dinther is op CorporatiePlein te vinden op stand 35.