Van de releasetafel van Square DMS: ShareWorX 5.0

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Met de komst van ShareWorX 5.0 heeft Square DMS wederom fors geïnvesteerd in Zaakgericht Werken. Veel wensen van onze klanten zijn opgenomen in deze nieuwe hoofdrelease. Niet alleen het product is verbeterd maar ook de bijbehorende diensten zijn vernieuwd. Immers uw ervaringen zijn onze aandachtspunten!

Van links naar rechts: Mark Smits, Will van Buggenum, Albert in’t Zand, Jan van Arkel, Rob Hermans

Mark Smits (R&D manager) geeft aan dat met de komst van ShareWorX 5.0 ons product is gestroomlijnd met de nieuwste versies van back-end en front-end software. Zo maakt ShareWorX nu gebruik van Sharepoint 2013 waardoor de gebruikersinterface gemoderniseerd is en er belangrijke architectuurvoordelen gecreëerd zijn waarvan ShareWorX gebruik maakt. Denk bijvoorbeeld aan de externe toegang tot ‘teamsites’.

Jan van Arkel (Operations manager) merkt op dat in deze versie veel aandacht is besteed aan de gebruikersinterface. De gebruiks- vriendelijkheid is flink toegenomen. Gebruikers kunnen naast de browser interface van ShareWorX nu ook Zaakgericht werken in de Outlook-omgeving. Een omgeving die ze vaak goed kennen en waarmee ze vertrouwd zijn. De filmpjes die we hebben gemaakt om gebruikers te trainen vallen erg goed en sluiten aan bij de moderne manier van trainen.

Rob Hermans (Support manager) vindt dat met name de nieuwe ‘beheer-module’ een echte uitkomst is voor beheerders. Beheerders kunnen nu via de browser hun beheertaken uitvoeren. Ook kunnen deeltaken worden toegewezen aan functionarissen.

Will van Buggenum (Sales manager) is blij met de komst van deze nieuwe versie. We merken dat Zaakgericht werken echt aan het ‘landen’ is in corporatieland. We luisteren veel naar onze (potentiele) klanten en anticiperen op hun wensen. Met deze versie hebben we flinke stappen gezet. Corporaties kunnen met Zaakgericht werken hun werkprocessen goedkoper, efficiënter en klantgerichter uitvoeren. Ook hun informatiehuishouding krijgt hierdoor een flinke kwalitatieve impuls. De eerste orders voor deze nieuwe versie zijn al binnen en onze klanten ervaren dat wij onze focus op de woningcorporatiemarkt waarmaken. ShareWorX heeft een fundamentele rol in het applicatielandschap gekregen. Naast het Portaal zijn de ERP- en ECM-systemen de backend systemen die de juiste informatie aanleveren. En ieder systeem heeft zijn eigen kennisdomein. Square DMS levert met ShareWorX 5.0 een gedegen fundament voor elke organisatie om structureel rendement te halen uit de investeringen. ‘Click-call-face’ – zo geeft Will van Buggenum aan – wordt ondersteund met oog voor de sociale kant. Dus sociaal, zakelijk en digitaal? Het kan.

Feedback van gebruikers
De afgelopen weken zijn er workshops georganiseerd waarin Square DMS feedback vraagt aan haar klanten. ‘Immers wij ontwikkelen voor u’ zo stelt Albert in ‘t Zand, business consultant van Square DMS. Niet alleen hebben we met klanten om de tafel gezeten om ervaringen uit te wisselen over Zaakgericht werken maar hebben wij de feedback ook gebruikt om onze applicatie te verbeteren. In onze landscape workshops bespreken we met klanten hoe ze binnen het totale digitale landschap van hun eigen organisatie stap voor stap ShareWorX kunnen inzetten voor vergaande digitalisering.

Naast deze workshops waarin ‘Zaakgericht werken’ centraal staat, organiseren wij ook specifieke workshops. Zo is onlangs de electronische facturenoplossing, onderdeel van ShareWorX, met de klanten besproken. Eric Philippens, senior software architect van Square DMS, geeft aan dat ook R&D met haar klanten in conclaaf gaat. ‘Door rechtstreeks met klanten te sparren, houden we gevoel met de werkprocessen van onze klanten. Maar nog belangrijker is dat we weten voor wie we ontwikkelen en nemen we de feedback altijd mee in ons verder releasebeleid’.

Highlights ShareWorX 5.0

SharePoint 2013 platform
ShareWorX 5.0 is ontwikkeld op het SharePoint 2013 platform waarbij SharePoint met name wordt ingezet voor presentatie van informatie. Klanten die nu gebruik maken van ShareWorX op het SharePoint 2010 platform kunnen overstappen naar het SharePoint 2013 platform. Er is geen conversie nodig omdat Square DMS gebruik maakt van het zaakgericht werken systeem van Software Innovation. De kostbare en complexe conversie van SharePoint 2010 naar SharePoint 2013 wordt hiermee voorkomen.

Gebruikersinterface
De webbrowser van ShareWorX 5.0 heeft de ‘look & feel’ van SharePoint 2013. Daarnaast is de populaire Outlook-interface uitgebreid en kan de gebruiker ook gebruik maken van de ShareWorX App module om informatie over zaken, taken, documenten en dossiers op te vragen. Omdat gebruikersgemak voorop staat, heeft Square DMS de toegangmenu’s volledig afgestemd op persoonlijk gebruik door middel van moderne icons op het scherm van de gebruiker.

Outlook integratie
De vergaande Outlook-integratie zorgt ervoor dat gebruikers in de Outlook-omgeving hun ShareWorX-werkzaamheden kunnen uitvoeren. Populair in deze Outlook-versie is het slepen van e-mails naar zaken waarbij veel tijd wordt bespaard inzake registratie en verwerking. Het spreekt voor zich dat de e-mail die in ShareWorX wordt opgenomen in de Outlook omgeving gemarkeerd staat als zijnde ‘opgenomen in ShareWorX’.

Zaakgericht werken
Het speciaal voor woningcorporaties ontwikkelde woningcorporatiemodel waardoor corporaties Zaakgericht kunnen werken op basis van de uitgangspunten van CORA is verbeterd. De feedback van gebruikers op het vlak van naamgeving en vereenvoudiging is meegenomen en toegepast in ShareWorX 5.0

Externe toegang
Met de module SharePoint Connect kunnen externe gebruikers toegang krijgen tot een specifieke of gezamenlijke teamsite waarin zaken, dossiers, documenten en taken bij elkaar staan. Vanzelfsprekend is veel aandacht gegeven aan de beveiliging en de toegangsrechten.

Nieuwe beheerderstool
De dagelijkse beheertaken kunnen met de nieuwe webinterface van ShareWorX 360° worden uitgevoerd. Daarnaast zijn er verschillende autorisatie niveau’s van toepassing om het beheer te verdelen over admin, gebruikersbeheerder, afdelingsbeheerder en records beheerder.

Bent u geïnteresseerd in ShareWorX 5.0 of wilt u een workshop bijwonen, neem dan s.v.p. contact op met Colin Companjen (tel. 0475-473 500 of mail ColinCompanjen@squaredms.com).

Bron: Square DMS

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Square DMS in de CorporatieGids 2015 te bekijken.