Tweehoofdig bestuur voor woningcorporatie Vidomes

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Met ingang van 1 april aanstaande heeft de Raad van Commissarissen van Vidomes een tweehoofdig bestuur benoemd. Mevrouw Daphne Braal is vanaf die datum voorzitter, en de heer Klaas Franken lid van de nieuwe Raad van Bestuur van de corporatie. Braal vervulde in het verleden verschillende functies bij extern toezichthoudende instanties van de rijksoverheid. Zo was zij directeur van het Centraal Fonds Volkshuisvesting (CFV) en werkte ze bij OPTA. Franken was voorheen interim-manager bedrijfsvoering en financiën bij verschillende woningcorporaties.

Waarom een tweehoofdige Raad van Bestuur voor Vidomes?
De Raad van Commissarissen van Vidomes past per 1 april het bestuursmodel van de organisatie aan. Een tweehoofdige Raad van Bestuur versterkt de bestuurlijke continuïteit en draagt bij aan de robuustheid van het bedrijf. Daarnaast brengen twee bestuurders aanvullende kennis en competenties met zich mee.

Taakverdeling
Daphne Braal houdt zich primair bezig met de volkshuisvestelijke vraagstukken bij Vidomes. Klaas Franken richt zich vooral op de bedrijfsvoeringsvraagstukken. Zij vervangen elkaar als dat nodig is.

Over Vidomes
Vidomes beheert, bouwt en verhuurt zo’n 18.000 woningen en bedrijfsruimten in Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Delft, Rijswijk en de Haagse wijk Leidschenveen. Vidomes biedt daarmee een goed en betaalbaar huis aan mensen die niet zelfstandig in hun woonruimte kunnen voorzien. Om dat mogelijk te maken, werkt zij zo efficiënt mogelijk. De corporatie zet zich met ziel en zakelijkheid in om financieel solide te zijn, zodat ook toekomstige generaties op haar kunnen rekenen.

Bron: Vidomes