Trots op de lancering van het digitale verhuurmutatieproces bij Veluwonen

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Op donderdag 1 februari vierden we de lancering van het digitale verhuurmutatieproces bij Veluwonen. Dit hebben we gevierd met een feestelijke bijeenkomst voor de medewerkers gevolgd door een demonstratiesessie van het nieuwe proces.

André Tijssen, Manager Wonen Veluwonen zei het volgende over dit traject:

“In het begin van 2022 heeft Veluwonen een nieuwe ICT-visie opgesteld, waarin de nadruk ligt op het optimaliseren van processen door zoveel mogelijk aan te sluiten bij het primaire systeem ViewPoint.

Parallel aan deze ontwikkelingen heeft Veluwonen onder leiding van Andersom het proces uitvoerig uitgewerkt, resulterend in drie belangrijke speerpunten. Allereerst is er de ambitie om de communicatie en informatie te verbeteren, en deze op een eenvoudige en begrijpelijke wijze uit te werken. Ten tweede is er de wens om het proces te digitaliseren, waardoor efficiëntie en flexibiliteit kunnen worden vergroot. Het derde speerpunt omvat het inrichten van zelfservice voor huurders.

Na het formuleren van deze speerpunten is Veluwonen samen met Itris om de tafel gaan zitten om te onderzoeken of de basisoplossing van Itris voldeed aan de eisen en wensen. De presentatie vanuit Itris bracht verrassende mogelijkheden aan het licht, met name met betrekking tot de standaardoplossing en de aangeboden apps. Enkele maanden later wordt het volledige verhuurmutatieproces nu digitaal afgehandeld.

Dankzij het proactieve meedenken en de oplossingsgerichtheid van zowel de medewerkers van Itris als Veluwonen, is er een fantastische nieuwe oplossing gerealiseerd voor het verhuurmutatieproces. Zowel huurders als medewerkers ervaren hierdoor meer tevredenheid. De flexibiliteit en efficiëntie in het werkproces stellen Veluwonen in staat meer aandacht te besteden aan de huurders en tijd vrij te maken voor verdere optimalisaties.

Een waardevolle nevenuitkomst van deze samenwerking is dat de medewerkers van Itris en Veluwonen elkaar beter hebben leren kennen, waardoor begrip en luisterbereidheid zijn vergroot. Dit heeft geleid tot een betere samenwerking en het vermogen om gezamenlijk fantastische prestaties te leveren.”

Graag willen we alle medewerkers van Veluwonen hartelijk bedanken voor de fijne samenwerking en Andersom voor de fantastische begeleiding van dit traject. Vanuit Itris werd dit proces begeleid door projectleider Tom Rattink en consultant Jorald Cees Meijer.

Bron: Itris, Foto: Veluwonen