TriaCon: Alle informatie over vastgoed en veiligheid op één centrale plek

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Woningcorporaties beschikken over enorm veel data over hun bezit. Maar hoe genereer je in deze gegevensbrij inzicht in de veiligheid van je woningen en weet je of je aan wet- en regelgeving voldoet én tegelijkertijd risico’s managet? TriaCon helpt corporaties hierbij met hun tool DIVV en vertelt hier op 12 september meer over tijdens CorporatiePlein. Wij spraken voorafgaand aan de beurs alvast met Adviseur veiligheid Nick Abidy.

Wat staat centraal op jullie stand tijdens CorporatiePlein 2024?
DIVV is een handige webapplicatie die speciaal is ontwikkeld om alle informatie over vastgoed en veiligheid op één centrale plek te beheren. Deze applicatie maakt het mogelijk om gegevens op een efficiënte en transparante manier bij te houden en te controleren. Een van de opvallende functies van DIVV is de digitale meterkastkaart. Met behulp van QR-codes kan iedereen snel en gemakkelijk realtime toegang krijgen tot belangrijke veiligheidsinformatie, zoals gegevens over asbest en brandveiligheid.

Voor woningcorporaties biedt DIVV tal van voordelen. Het systeem zorgt ervoor dat alle veiligheidsdossiers overzichtelijk en up-to-date blijven, wat de rapportage en planning eenvoudiger maakt. Doordat alle informatie centraal wordt beheerd, is het makkelijker om risico’s in de gaten te houden en te voldoen aan de wettelijke eisen, zoals die voortvloeien uit de Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E). Bovendien maakt DIVV het mogelijk om gegevens direct te koppelen aan andere systemen, zoals het Landelijk Asbestvolgsysteem (LAVS). Dit voorkomt dat informatie dubbel wordt vastgelegd en verkleint de kans op fouten, wat op de lange termijn flink kan besparen op kosten.

Voor welke informatie kunnen bezoekers bij jullie terecht?
Een groot pluspunt van DIVV is de gebruiksvriendelijke digitale meterkastkaart. Hiermee hebben huurders, beheerders en contractpartijen altijd en overal toegang tot de benodigde veiligheidsgegevens. Dit zorgt niet alleen voor betere communicatie tussen alle betrokkenen, maar maakt ook het onderhoud en de uitvoering van veiligheidsmaatregelen veiliger en efficiënter.

Op welk vlak kunnen jullie corporaties écht verder helpen?
DIVV biedt verschillende modules die diverse aspecten van vastgoedbeheer en veiligheid omvatten. Zo is er de module ‘Algemene Informatie’ die contactgegevens en andere belangrijke data bevat, die via een QR-code makkelijk toegankelijk zijn voor huurders. De module ‘Asbest’ geeft een duidelijk overzicht van asbestinformatie en is onmisbaar voor een goede budgettering en planning. De module ‘Brandveiligheid’ bevat een compleet dossier met alle benodigde informatie over brandveiligheid, inclusief onderhouds- en adviesgegevens. Daarnaast is DIVV eenvoudig uit te breiden met extra modules, bijvoorbeeld voor legionella, vocht en schimmel, zodat het systeem kan meegroeien met de behoeften van de organisatie.

Door alle veiligheidsdata op één platform te beheren, verlaagt DIVV de administratieve lasten en zorgt het voor een betere naleving van veiligheidsnormen. Dit draagt bij aan een veiliger en beter beheerd vastgoedportfolio, wat zowel voor de bewoners als voor de beheerders voordelen oplevert.

TriaCon is op CorporatiePlein te vinden op stand 52.

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: TriaCon