'Thuisvester, actief in wonen met ShareWorX van Square DMS'

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Op woensdag 2 maart jl. hebben Johan Westra, directeur/bestuurder bij Thuisvester en Will van Buggenum, Sales & Marketing Manager van Square DMS met een handtekening de opdracht voor de implementatie van ShareWorX bij Thuisvester bekrachtigd.

De implementatie is onderdeel van een integraal project van Thuisvester met de ambitie om 85 procent van de klantcontacten op basis van (online) zelfservice te laten plaatsvinden. Digitalisering van alle documentprocessen is voor Thuisvester een vereiste om de genoemde ambitie te kunnen realiseren.

Visie Square DMS
ShareWorX, het ECM Systeem met de functionaliteit om zaakgericht te kunnen werken, is onontbeerlijk om de online zelfservice van klantencontacten te laten plaatsvinden. Het ECM ondersteunt het digitale proces in combinatie met het klantportaal en het primaire systeem. Daarnaast worden alle niet primaire processen ondersteund; niet onbelangrijk omdat het aantal documenten dat hierin omgaat omvangrijker is dan het aantal documenten in het primaire proces.

Het project en de koppelingen
Na de implementatie zullen 110 medewerkers ShareWorX gebruiken voor:

  • het scannen, archiveren en routeren van documenten.
  • het scannen, archiveren, routeren en fiatteren van facturen.
  • het opslaan van email op zaak of dossier.
  • het samenwerken aan MS Office documenten, inclusief versiebeheer.
  • het plaats- en tijdsonafhankelijk werken aan/ met documenten in ShareWorX.
  • het opnemen en ontsluiten van documenten middels een tablet.

ShareWorX (NEN 2082 gecertificeerd) wordt conform het corporatiemodel van Square DMS geïmplementeerd. Het corporatiemodel voorziet in een uniforme inrichting gebaseerd op CORA.

De uitvoering van het project legt de nadruk op de mensgerichte kant. Draagvlak blijft de succesfactor voor een succesvol project.

De benodigde gegevens voor de registratie van zaken, documenten en facturen komen voor een groot deel uit de primaire applicatie Empire die bij Thuisvester in bedrijf is.

De koppeling naar het klantportaal van Zig Websoftware en KANA wordt tijdens de implementatie gerealiseerd en de documenten die nu nog in de applicatie Share.Docx zijn opgeslagen worden geconverteerd naar ShareWorX. De MS Outlook integratie zorgt ervoor dat medewerkers alle functionaliteit via Outlook beschikbaar hebben.

De in gezamenlijk overleg vastgestelde prestatieafspraken vormen de garantie voor een implementatie die voldoet aan het wederzijdse verwachtingspatroon.

Gedurende het selectietraject is gebleken dat ShareWorX én de kennis en expertise van Square DMS de digitale vraagstukken van Thuisvester kunnen oplossen, zowel voor de korte als de middellange termijn.

Voor beide partijen is dit een hernieuwde samenwerking nadat enkele jaren geleden op basis van het toenmalige vraagstuk een andere keuze is gemaakt.

Bron: Square DMS

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Square DMS in de CorporatieGids 2015 te bekijken.