Thús Wonen kiest voor gelegenheid om eigen doelstellingen te bereiken

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Woningcorporatie Thús Wonen uit Dokkum heeft ervoor gekozen haar ICT naar de Cloud van NEH te verhuizen. Een keuze die volgens de woningcorporatie “nog meer de gelegenheid geeft om met eigen doelstellingen bezig te zijn”. De keuze werd eind 2017, tijdens een prachtige winterse dag, bestendigd door de gezamenlijke ondertekening van een meerjarig contract. 

De samenwerking tussen Thús Wonen en NEH kent haar oorsprong in 2016, toen de corporatie koos voor security awareness trainingen bij NEH. Jeanette Dekker, directeur-bestuurder van Thús Wonen, zegt daarover: “We moeten ons bewust zijn van de digitale wereld en haar gevaren, omdat het van groot belang is de gegevens van onze bewoners altijd veilig te houden.” Yde Henk Raap, verantwoordelijk voor de ICT bij Thús Wonen, merkt dat de trainingen resultaat opleveren: “Je ziet dat mensen echt anders gaan denken. Bepaalde zaken die altijd op een bepaalde manier verliepen, worden nu bewuster en veiliger opgepakt.”

Een nuchtere partij 
Toen Thús Wonen een selectietraject begon voor een nieuw ERP systeem, werd NEH door de ERP leverancier aangeboden als kans. Volgens Yde Henk sluit het DNA van NEH en Thús Wonen goed op elkaar aan. De woningcorporatie koos voor een nuchtere no-nonsense partij, zoals zij dat zelf ook zijn. Jeanette licht deze keuze toe: “We zijn bezig met een professionaliseringsslag waarbij onze verwachting is dat wij op termijn met voorzieningen als smarthousing bezig zullen zijn, maar nog niet op dit moment. Thús Wonen is een nuchtere woningcorporatie die graag samen met mensen kijkt hoe zij langer thuis kunnen blijven wonen. Dit zijn de doelen waar we mee bezig willen zijn, waarbij NEH de ICT-ontwikkelingen in de gaten houdt en ons daarin proactief zal adviseren.”

Opgave in het krimpgebied 
Jeanette vertelt over de cruciale rol van de corporatie en haar doelstellingen: “We moeten ontzorgd worden omdat we een opgave hebben. We zitten in een krimpgebied met 40 kernen. Mensen met kansen gaan weg en mensen zonder kansen blijven zitten. De rol van de corporatie is cruciaal. Waarom? Ten eerste ben je de sterkste partij in zo’n regio. Geen commerciële partij gaat aan de slag in een krimpgebied. Ten tweede hebben wij de woningen en daardoor kom je bij de mensen. Wij hebben een signalerende aanjaagfunctie te vervullen. We kunnen en willen de zorg niet overnemen. Ten derde hebben we een transitieslag te maken met ons oudere woningbezit. Door voorzieningen aan te brengen kunnen mensen langer thuis blijven wonen”.

Het NEH 20 jaar feest 
Thús Wonen was te gast op het NEH 20 jaar feest, wat volgens Jeanette een goede gelegenheid was om te ervaren welke organisatie achter het verhaal zit. “Wat met name is blijven hangen, is de groep mensen die bij NEH de schouders eronder zet. Daarnaast waren de lezingen erg interessant en vooral toekomstgericht. Dit maakt ons nieuwsgierig hoe NEH toekomstige ontwikkelingen gaat oppakken. De 20 jaar ervaring in combinatie met mensgerichtheid biedt voor ons in ieder geval een solide basis.”

Over Thús Wonen 
Thús Wonen is dé woningcorporatie voor de gemeenten Dantumadiel, Dongeradeel en Kollumerland. De corporatie heeft ook een aantal woningen in de gemeente Ferwerderadiel. Thús Wonen verhuurt en verkoopt woningen en realiseert vastgoedprojecten in Noordoost-Friesland. Het aanbod is ruim en gevarieerd: circa 6.500 woningen.

De dienstverlening is gericht op het op peil houden van de basiskwaliteit van de woningen en de leefbaarheid van de woonomgeving. Daarbij houdt Thús Wonen rekening met duurzaamheid en toekomstbestendigheid.

Over NEH Shared Services 
NEH bestaat 20 jaar en ontzorgt met dochteronderneming NEH Shared Services sinds 2004 meer dan 50 woningcorporaties middels outsourcing van de ICT. Ruim 80 medewerkers ondersteunen corporaties en hun medewerkers met onder andere Kantoorautomatisering in de Cloud, gebruikersondersteuning, back-up, replicatie en uitwijk, informatiebeveiliging en informatiemanagement. Vanuit haar ervaring met 7 primaire pakketten, meer dan 400 verschillende applicaties en de dagelijkse ondersteuning van duizenden corporatiegebruikers is NEH de meest ervaren ICT-partner voor elke woningcorporatie.

Bron: NEH Shared Services

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van NEH Shared Services te bekijken.