TESTMONITOR | CEPO vertelt over het belang van acceptatiemanagement

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

"Het succes van de implementatie en gebruik van een informatiesysteem wordt mede bepaald door de acceptatie van de gebruikers, zeker in een tijd waarin iedere investering op een goudschaaltje wordt afgewogen." Dat stelt René Ceelen van testmanagementbureau CEPO uit Gorinchem. Het bedrijf wil tijdens CorporatiePlein op 22 september corporaties meer vertellen over het belang van goed geteste software en procedures voordat een informatiesysteem in gebruik wordt genomen.

"Vaak krijgen wij te horen dat corporaties denken dat er niet getest hoeft te worden, omdat het om een standaard ERP-systeem gaat. Of dat corporaties ervan uitgaan dat de leverancier voor hen test.  Of dat de projectleider het testen er wel 'even' bij doet. Maar daarmee wordt niet alleen de complexiteit van het systeem onderschat, maar ook de complexiteit van hun eigen organisatie. Bij veel woningcorporaties vormt ERP-achtige pakketsoftware immers de kern van de informatievoorziening."

Standaard testmethoden
"Het continu testen van software neemt echter teveel tijd in beslag," gaat René verder. "Ook is dit een gespecialiseerde klus, wat om een aanpak vraagt waarvoor de standaard testmethoden en kwaliteitsmodellen geen oplossing bieden. Je moet dit niet doen op een 'onderbuikgevoel' of 'ying-yang', maar op een gestructureerde wijze met specialisten die dit werk in hun DNA hebben zitten."

"Voor dit soort trajecten wordt TESTMONITOR gebruikt. Intuïtieve online software, waarbij gebruikers heel eenvoudig hun nieuwe en huidige informatiesystemen kunnen beoordelen op werking. Tegelijkertijd kunnen zij verbeteringen aandragen, waardoor deze werkwijze niet alleen de acceptatie van het ERP-systeem omvat, maar ook van de 'nieuwe' organisatie. En omdat alle issues centraal worden gemanaged voor alle stakeholders, is de kwaliteit altijd helder en transparant in beeld. Niet alleen bij een implementatie, maar ook gedurende de hele levensduur van het systeem."

"Op onze stand tijdens CorporatiePlein willen wij bezoekers dit jaar niet alleen vertellen over het belang van testen en het gebruik van TESTMONITOR, maar komen ook dit jaar weer met een verrassende prijsvraag."

TESTMONITOR | CEPO is op CorporatiePlein te vinden op stand 18.