TBV Wonen over de geslaagde livegang van Dynamics Empire

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Op maandag 18 januari 2016 ging TBV Wonen, na een lange periode van voorbereiden, inrichten, testen en aanpassen, live met het nieuwe ERP Dynamics Empire van cegeka-dsa. Een spannend moment maar het bleek een rustige livegang zonder al te veel problemen te zijn. Een dag waar we opgelucht met zijn allen het glas hieven en nu, drie maanden later, erg tevreden zijn met het resultaat. Steeds meer medewerkers weten hun weg in het systeem vinden. Nu breekt de periode aan waar de laatste zaken opgelost kunnen gaan worden en het systeem verder wordt geoptimaliseerd. Een fijne basis om de toekomst mee in te gaan!

Ruim een jaar voorafgaand aan de livegang stelde TBV Wonen een intern projectleider aan en werden de wensen en eisen voor het nieuwe pakket geformuleerd. Er werd besloten om het bestaande systeem van cegeka-dsa te vervangen door de nieuwe versie die uitgaat van best practices. Door het vertrek van de interne projectleider is TBV Wonen begin 2015 op zoek gegaan naar een  betrouwbare en professionele partij die TBV Wonen kon ondersteunen bij de overgang van Dynamics Wonen naar Dynamics Empire. De keuze is toen gevallen op Brian Walsh, Business Consultant bij HC&H. HC&H heeft TBV Wonen begeleid bij het bewaken van de samenhang tussen de verschillende deelprojecten en fungeerde als belangrijke schakel tussen werkgroepvoorzitters van verschillende afdelingen van TBV Wonen en de Consultants van cegeka-dsa. Daarnaast bewaakte Brian de (strakke) planning en vervulde hij een belangrijke adviesfunctie.  Voor het begeleiden van het testen en het opvolgen van de aandachtspunten, heeft Consuelo Valies van HC&H TBV Wonen gedurende een aantal maanden zeer intensief ondersteund.

Doordat er vlak voor eigenlijke livegang in december nog onvoldoende kennis aanwezig was in de organisatie en er ook onzekerheid was over de stabiliteit van het systeem, is in goed overleg met de organisatie en cegeka-dsa besloten om de livegang twee maanden uit te stellen. Een dappere en goede beslissing die de kwaliteit van het eindresultaat zeker ten goede is gekomen en waar alle partijen 100% achter stonden.

Na deze beslissing heeft iedereen met volle inzet en betrokkenheid het project weer opgepakt.  De weken na de livegang in januari hebben zowel HC&H als cegeka-dsa geïnvesteerd in optimalisatie en kennisoverdracht. Nu, eind april, kijken we terug op een goede samenwerking en een toekomstbestendig eindresultaat.

Lees meer over onze diensten rondom implementeren.

Bron: HC&H

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van NCCW in de CorporatieGids 2016 te bekijken.