SWEMP kiest voor mutatie-app Casix

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

De woningcorporaties uit het samenwerkingsverband SWEMP gaan binnenkort met de mutatie-app  van Casix aan de slag. SWEMP bestaat uit Staedion, Woonbron, Eigen Haard, Mitros en Portaal, en vertegenwoordigen samen ongeveer 220.000 woningen. Aan het selectietraject voor een nieuwe mutatie-app deden dertien leveranciers mee, waarbij uiteindelijk unaniem voor Casix is gekozen.

Woningcorporaties Eigen Haard, Staedion en Woonbron begonnen september 2016 met de implementatie. De livegang van Eigen Haard en Staedion staat gepland voor begin 2017. Woonbron zal als derde corporatie uit het samenwerkingsverband de app in gebruik nemen. Hiervoor wordt een compleet kwaliteitssysteem in Casix geïmplementeerd, waarmee de verhuurmakelaar de opname objectiever kan uitvoeren.

Uniek aan het project is de nauwe samenwerking tussen de verschillende corporaties. De leden van SWEMP leren in het project van elkaar en wisselen kennis uit over de invulling van het mutatieproces. Zo worden bijvoorbeeld de voor- en nadelen van het werken met mutatiepakketten besproken.

Voor de SWEMP corporaties heeft Casix verschillende interfaces ontwikkeld. Uiteraard met Empire, maar ook met SharePoint, Diskis en Klantvenster. De komende maanden zullen nog diverse andere interfaces volgen.

De implementatie wordt door VVA-informatisering begeleid volgens de Scrum-methode. In het implementatieteam is daarbij een belangrijke rol weggelegd voor opzichters en verhuurmakelaars, de medewerkers die in de praktijk met de app gaan werken. Zij helpen bij de inrichting en testen de app in de praktijk.

Na de livegang zal de mutatie-app worden doorontwikkeld met de input van de woningcorporaties. Ook VOC - de onderhoudsdienst van Portaal - levert een belangrijke bijdrage met kennis vanuit de aannemerswereld.

Met de overeenkomst met SWEMP heeft Casix in de afgelopen twee jaar 23 nieuwe klanten aan zich weten te binden.

Op de foto: (van links naar rechts, bovenaan) Martijn Videler (VVA-informatisering), Marcel Vogel (Mitros), Sjoerd Tussenbroek (secretaris SWEMP) en Roy Bakker (Staedion). (Zittend van links naar rechts) Marieke Kolsteeg (Woonbron) en Remco van Niekerk (Casix)

Bron: Johan van den Beld | CorporatieMedia - 22 december 2016