Stichting Woningbouw Achtkarspelen in één dag live met Marktwaarde Basis

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

De marktwaarde in verhuurde staat is een standaard onderdeel van de Aareon-module Vastgoed Scenarioanalyse. Naast deze optie biedt Aareon ook “Marktwaarde Basis”: een eenvoudige en pragmatische oplossing om de marktwaarde van uw bezit te kunnen vaststellen. In de afgelopen maand hebben wij een aantal nieuwe klanten voor deze module mogen verwelkomen. Een van deze nieuwe klanten is de Stichting Woningbouw Achtkarspelen (SWA). De implementatie van de Marktwaarde Basis bij SWA is in één dag uitgevoerd.

SWA verhuurt 2.943 woningen in de gemeente Achtkarspelen. Het woningaanbod van SWA is gevarieerd: woningen voor jong en oud (met mogelijkheden voor zorg), levensloopgeschikte woningen, zeer comfortabele eengezinswoningen, vrijstaande woningen en twee-onder-een-kapwoningen. Achtkarspelen bestaat uit elf dorpen en ligt midden in het unieke coulisselandschap van de Noardlike Fryske Wâlden.

Gosse Haaksema, manager financiën bij SWA: “We waren op zoek naar een eenvoudig, snel te implementeren systeem dat de marktwaarde op VHE-niveau kan berekenen om te gebruiken voor de jaarrekening. Voordeel van Aareon is dat zij standaard het basismodel biedt en dat wij het beheer van de applicatie in eigen hand kunnen houden. Zo kunnen we zelf mutaties blijven opvoeren.

Aareon werkt het model bij conform het geactualiseerde handboek van het ministerie en dan hebben we de waarde van de portefeuille per 31-12-2015. We hebben de vastgoeddata goed op orde gebracht en de applicatie gaat vervolgens rekenen. Eventueel kunnen we daarna aanpassingen doorvoeren en opnieuw laten rekenen. Zo krijgen we als organisatie ook meer gevoel bij deze nieuwe waardering.”

Lees meer over dit onderwerp in: Geactualiseerde versie handboek modelmatig waarderen marktwaarde gepubliceerd

Bron: Aareon

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Aareon in de CorporatieGids 2015 te bekijken.