Square DMS over procesgericht werken en transparantie

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Steeds meer corporaties willen digitaal hun zaken afhandelen. Portalen worden de nieuwe toegangsdeur voor de huurder, en de informatie die online gepresenteerd wordt dient actueel en volledig te zijn. "Om deze informatie goed te kanaliseren, is procesgericht (lees: resultaatgericht) werken essentieel," aldus Ron Janssen, directeur bij Square DMS. Het bedrijf wil hier op 22 september meer over vertellen tijdens CorporatiePlein.

"Onjuiste informatie op het portaal is niet wenselijk voor de corporatie en huurder," benadrukt Ron het belang. "Het ERP- en ECM-systeem 'voeden' dit portaal, en zijn hierin belangrijke gegevensverstrekkers. Procesgericht werken is hierbij een randvoorwaarde. Ook de e-mail krijgt een steeds belangrijke rol in de informatievoorziening."

Schreeuw om portalen
De schreeuw om goed werkende portalen wordt in de toekomst alleen maar groter. "Binnenkort verwacht de huurder al zijn vragen en wensen via één portaal af te handelen. Daarbij maakt het niet zoveel uit welke achterliggende corporatie nu het huurhuis aanbiedt, als de dienstverlening maar digitaal verloopt en in de puntjes geregeld is."

Door de toenemende digitalisering wordt informatie een productiefactor van formaat, zegt Ron. "Digitalisering zorgt ervoor dat corporaties efficiënter en transparanter gaan werken. Dankzij digitalisering komt data ook beter bereikbaar voor analyse. Deze gebundelde informatie - Big Data - helpt corporaties betere dienstverlening aan te bieden."

Verantwoorden
De toenemende transparantie is volgens Ron een andere belangrijke trend. "Deze wordt gestuwd door de overheid die hieraan strenge eisen stelt. De autoriteit Woningcorporaties eist steeds vaker dat corporaties zich verantwoorden voor hun 'daden'. Het is dus belangrijk om naderhand te kunnen aantonen hoe en waarom bepaalde resultaten tot stand zijn gekomen."

ShareWorX
Square DMS speelt in op deze ontwikkelingen met hun zaaksysteem ShareWorX. "Deze webbased applicatie ondersteunt procesgericht werken bij corporaties. De e-mail afhandeling krijgt hierin een prominente plaats. Het ontsluiten van de juiste data richting het ERP-systeem en het portaal vormt een belangrijk fundament. Daarnaast zorgt ShareWorX ervoor dat informatie veilig wordt opgeslagen, en ook binnen de juiste context wordt gepresenteerd."

"Op CorporatiePlein willen wij laten zien dat onze inspanningen van het afgelopen jaar toegespitst zijn om ShareWorX-data op een moderne en veilige manier aan te bieden aan ERP-applicaties, KCC-systemen en klantportalen. In onze geïntegreerde oplossing zijn veel handelingen - zoals het registreren, archiveren en verwerken - volledig geautomatiseerd. Daarnaast tonen wij onze ShareWorX 'autoriteit Woningcorporaties'-oplossing, waarmee corporaties te allen tijde verantwoording kunnen afleggen.

Square DMS is op CorporatiePlein te vinden op stand 44.