Sigmax over de mogelijkheden van Teams

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Goed nieuws voor gebruikers van Microsoft Office 365: alle functionaliteiten van communicatiesoftware Skype for Business zijn voortaan beschikbaar in Teams. Deze consolidatie betekent dat bestaande Skype-gebruikers kennis kunnen maken met een veel rijker palet aan mogelijkheden. Met Teams als voornaamste client voor communicatie binnen Office 365, kunnen professionals op slimmere manieren overleggen en samenwerken, zowel met collega’s binnen de organisatie en externe partners. Teams is een platformonafhankelijke tool waarmee u eenvoudig chat en samen aan bestanden werkt.

Skype maar dan veel meer
Veel meer dan Skype is Teams een applicatie primair gericht op samenwerken en het delen van bestanden in de cloud. Teams brengt chat, vergaderingen, notities, Office, planning, PowerBI en een scala aan aanvullingen en applicaties samen om in minder tijd meer gedaan te krijgen. Teams werkt met verschillende kanalen waarin u per afdeling, projectgroep of business unit informatie uitwisselt en/of applicaties gebruikt. Hoewel de naam misschien anders suggereert, kunt u met Teams ook prima één-op-één communiceren in zowel chat, spraak als video. Uiteraard zijn ook videochats met groepen gebruikers mogelijk.

Sinds het uitbrengen van Teams in het voorjaar van 2017 heeft Microsoft gaandeweg functies toegevoegd. Inmiddels biedt de huidige Teams app zeer brede API-ondersteuning zodat veel applicaties – ook buiten Microsoft – hun weg naar de applicatie weten te vinden, wat Teams een handig startpunt én knoopunt maakt van uiteenlopende werkprocessen. Flexibiliteit is een niet te onderschatten toegevoegde waarde. De samenwerkingssoftware is namelijk op allerlei manieren toegankelijk: via een browser of als (mobiele) app.

Overstapplan passend bij elke situatie
Bedrijven die nu nog met Skype for Business werken, kunnen stapsgewijs overstappen naar Teams. Afhankelijk van de mate waarin en de manier waarop u als organisatie nu met beide tools werkt, zijn verschillende upgradepaden te bewandelen waarin collega’s gaandeweg functionaliteit in Teams leren gebruiken. Daarbij kan het zijn dat de ene groep eerder over is dan de andere, bijvoorbeeld omdat de ene afdeling een Unified Communications-koppeling gebruikt en een andere gekozen heeft voor een Skype for Business Server implementatie.

Bron: Sigmax | Foto: Sigmax