ShareWorX versie 5.0 behaalt NEN 2082 certificering

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Square DMS is trots te kunnen melden dat haar ECM-applicatie ”ShareWorX versie 5.0″ op 22 december 2014 officieel is gecertificeerd voor NEN 2082. De certificering, heeft plaatsgevonden door het ECB, het Europees Certificatie Bureau.

De NEN 2082 bevat een set van eisen voor functionaliteit van informatie- en archiefmanagement in programmatuur. De verzameling eisen is niet uitsluitend gericht op Recordsmanagement-applicaties, maar betreft ook eisen voor recordsmanagement-functionaliteit in bedrijfsapplicaties en kantoorautomatisering. De norm heeft tot doel “een minimale verzameling aan functionele eisen voor informatie- en archiefmanagement in programmatuur te bieden die organisaties kunnen gebruiken bij aanbesteding van bouw, aanschaf of vervanging van applicaties. Daarnaast biedt dit normontwerp een basis voor auditing en certificering van programmatuur.” De NEN 2082 is ontwikkeld op basis van een reeks nationale en internationale normen op recordsmanagement-gebied en kan als opvolger worden gezien van de bij velen bekende norm ReMANO 2004.

NEN 2082-gecertificeerde software maakt kwalitatief hoogwaardig informatiemanagement mogelijk. Het biedt daar echter, zoals ook in de norm zelf verwoord, geen garantie voor. Daarvoor zijn ook informatiebeleid, goede procedures, opgeleide medewerkers en juist gebruik van de applicatie(s) nodig.

Als NEN 2082-gecertificeerde software, maakt ShareWorX juiste interpretatie en reconstructie van bedrijfsactiviteiten en -transacties mogelijk. Dit draagt bij aan het waarborgen van de continuïteit van de bedrijfsvoering en de betrouwbaarheid van handelen van een organisatie (corporate governance).

Ron Janssen, marketing directeur Square DMS: “Corporaties liggen als gevolg van recente gebeurtenissen onder het vergrootglas. Hoe kun je je beter wapenen tegen kritische blikken van buitenaf, dan door je zaakjes op orde te hebben. Optimaal en transparant informatiemanagement is daarbij een vereiste. Onze NEN 2082-gecertificeerde oplossing helpt daar zeker bij.”

Bron: Square DMS

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Square DMS in de CorporatieGids 2014 te bekijken.