Seminar "Smart SharePoint hosting" succesvol verlopen

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Ruim 40 belangstellenden hadden zich aangemeld voor het eerste gezamenlijke event van Open Line en ShareOne met als hoofdthema's SharePoint en Cloud. Daarmee was een prettige mix aanwezig van zowel klanten (w.o. zorginstellingen, industriële bedrijven, onderwijsinstellingen, overheidsinstellingen) als functieprofielen (w.o directieleden, ICT Managers, beleidsmedewerkers en financieel managers). Zij kregen van David Aupers, een heldere visie op cloud gepresenteerd: Wat is cloud computing eigenlijk? Wat is de impact van cloud computing op uw IT landschap en bedrijfsprocessen? Wat zijn de voor- en nadelen? Waar moet u op letten als u overweegt gebruik te maken van de cloud?

Wil Lennartz, directeur ShareOne, verzorgde een presentatie m.b.t. de inzet van SharePoint voor het managen van documenten en dossiers. Welke functionaliteit biedt SharePoint voor document- en recordmanagement en waar zitten de valkuilen? Wat betekent een implementatie en welke vragen dienen organisaties zich te stellen als ze SharePoint strategisch willen inzetten?
Aanvullende vragen uit de zaal maakten duidelijk dat de inhoud van de presentaties goed werden ontvangen. Ter afsluiting van de (functionele) ochtendsessie werd er een heerlijke lunch aangeboden. Hier kon men nog napraten over alle opgedane kennis.

ShareOne-OpenLine-1.jpg
Walter Henrard, solution architect binnen ShareOne hield vervolgens de zaal een vol uur geboeid met zijn verhaal over de voor- en nadelen van het hosten van SharePoint binnen uw eigen infrastructuur (on-premise), SharePoint Online (office 365) en lanceerde tijdens zijn presentatie de nieuwe oplossing van Open Line en ShareOne, namelijk 'Smart SharePoint Hosting'!

Met hierin uitleg over de unieke combinatie over deze private cloud oplossing voor SharePoint. Met zijn uitspraken als functionaliteit, voorspelbare kosten en controle raakte hij voor de aanwezige toehoorders de kern van het vakgebied. De dag werd afgesloten door Marcel Huijten, principal consultant binnen Open Line, centraal in zijn presentatie stond de verbeterde beschikbaarheid van datacentra die voor de klant voordelen biedt.

Open Line en ShareOne kijken dan ook terug op een zeer geslaagde dag en willen iedereen bedanken voor hun aanwezigheid.

Door op onderstaande link te klikken vindt u meer informatie over de nieuwe oplossing "Smart SharePoint Hosting".
http://www.shareone.nl/diensten/smart-sharepoint-hosting

Bron: ShareOne