Robert Straver nieuwe directeur-bestuurder van Bo-Ex

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Op 11 maart a.s. start Robert Straver als de nieuwe directeur-bestuurder van woningcorporatie Bo-Ex. Met zijn profiel en ervaring past hij zeer goed bij Bo-Ex. Hij volgt interim directeur-bestuurder Hans Pluim op die dan het stokje zal overdragen.

Over Robert Straver
Robert (1972) groeide op in de Randstad en woont momenteel in Rotterdam. Na zijn studie politicologie startte hij zijn loopbaan in de consultancy. Na enkele jaren maakte hij de overstap naar de publieke kant. De carrière van Robert laat een ruime ervaring in de volkshuisvesting zien. Bij het ontwikkelingsbedrijf van de gemeente Rotterdam verdiepte hij zijn kennis en ervaring in de stadsontwikkeling. Sinds 2010 is Robert actief in de corporatiesector in een grootstedelijke omgeving, eerst als manager Strategie bij Woonstad Rotterdam en daarna bij Vestia als directeur Strategie en directeur Wonen. Met zijn in 2023 opgerichte adviesbureau voerde hij onder meer opdrachten uit voor het Nationaal Programma Rotterdam Zuid en Lieven de Key. Bij de laatstgenoemde werkt Robert momenteel tijdelijk als directeur Wonen. Robert beschikt over een uitgebreide werkervaring en een groot netwerk in de corporatiesector. Zijn expertise sluit daarmee goed aan bij de vraagstukken die bij Bo-Ex aan de orde zijn – hij begrijpt de volkshuisvestelijke opgave evenals de dynamiek van een ‘grote’ stad.

De ideale match
Met veel enthousiasme onderbouwt Robert zijn keuze voor Bo-Ex: “Ik werk graag bij een compacte organisatie met een omvang waarbij ik alle medewerkers ken. Verbinding is voor mij belangrijk. Aan de andere kant zoek ik ook graag de uitdagingen op. Bij Bo-Ex heb ik daarmee de ideale match gevonden. De uitdagingen en opgaven van Bo-Ex in de mooie stad Utrecht zijn vanaf 11 maart ook mijn uitdagingen. Ik kijk er naar uit om deze opgaven samen met de organisatie en de samenwerkingspartners op te pakken.”

Raad van Commissarissen
Birgitte van Hoesel, voorzitter Raad van Commissarissen van Bo-Ex: "We zijn blij met de komst van Robert als bestuurder die de ontwikkeling van Bo-Ex verder kan brengen, zowel intern als extern. Wij hebben Robert leren kennen als een betrokken, capabele en vriendelijke man, met een warm hart voor de bewoners en de volkshuisvesting. Wij kijken vol vertrouwen naar de toekomst met Robert als bestuurder, waarin Bo-Ex verder kan groeien als organisatie, in het verbeteren en verduurzamen van het woningbezit, door het werken aan leefbare wijken met tevreden bewoners en door nieuwbouw.”

Over Bo-Ex
Bo-Ex is een Utrechtse woningcorporatie met een warm hart voor de bewoners van haar 9.000 woningen. Bo-Ex begrijpt als geen ander hoe waardevol wonen is, vooral voor mensen met een beperkt budget. Met haar 95 medewerkers werkt Bo-Ex iedere dag aan betaalbaar en goed wonen in leefbare wijken en buurten. Dat doet ze samen met bewoners en alle partners.

Bron: Bo-Ex, Foto: Bo-Ex