Risicomanagement binnen woningcorporaties

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Er is tegenwoordig sprake van een continu veranderend risicolandschap dat vraagt om te ondernemen. Dit betekent risico's nemen en vereist tegelijkertijd een actieve beheersing van die risico’s. Vergeleken met de periode voor het uitbreken van financiële crisis is de aandacht voor risicobeheersing fors toegenomen. Uit recent onderzoek blijkt dat ruim 40% van de organisaties risicobeheersing zeer serieus nemen. In de periode vóór de crisis was dit slechts 10%. In de periode vóór de crisis vond bovendien slechts 10% dat zij zeer goed in staat waren om te gaan met de risico's waarmee de onderneming geconfronteerd werd.

Inschatten van potentiële risico's
Het gevolg is dat organisaties willen beschikken over meer en kwalitatief betere informatie om potentiële risico's te kunnen inschatten. Uit onderzoek blijkt bovendien dat met name de toezichthouders en het management team de druk op de organisatie opvoeren om het risicomanagement te verbeteren. Voor de leiding van corporaties vormen vooral de wens om de risico's te beperken, de noodzaak om de complexiteit van de bedrijfsvoering te doorgronden en de wens om de prestatie van de onderneming te verbeteren de grootste drijfveer.

Bizzscore als oplossing
Met Bizzscore, een oplossing waarin prestatie- en risicomanagement geïntegreerd zijn, wordt uitkomst geboden om op deze vraag in te spelen. Door Kritieke Prestatie Indicatoren te koppelen aan Risico Indicatoren en deze continu te monitoren en rapporteren, is men in staat de risico’s te beheersen en op te treden wanneer nodig. Het binnen Bizzscore ingebouwde actiemanagement waarmee acties uitgezet en opgevolgd kunnen worden, is daarbij een belangrijk ondersteunend instrument. Als corporaties dus de risico’s onder controle willen hebben, is Bizzscore het instrument om dit te optimaliseren.

Bron: Bizzscore

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Bizzscore in de CorporatieGids 2014 te bekijken.