Reasult: Hoe houd je de regie over renovatie- en nieuwbouwprojecten?

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

De woningmarkt staat onder druk, en met de Woondeals moeten woningcorporaties een forse bijdrage leveren door tienduizenden woningen te realiseren en bestaande woningen te renoveren en verduurzamen. Veel corporaties moeten daarnaast hun ontwikkelcapaciteit opnieuw opbouwen na jaren van bezuinigingen. Reasult biedt corporaties op CorporatiePlein de mogelijkheid om te ontdekken hoe software hen bij dit complexe proces kan ondersteunen, en wij spraken daar alvast over met Key Accountmanager Jan Zwerink.

Wat staat centraal op jullie stand tijdens CorporatiePlein 2024?
De uitdagingen voor corporaties zijn groot: verduurzaming, renovatie, transformatie en nieuwbouw vragen om zorgvuldige sturing en verantwoording. Onze software ondersteunt corporaties bij het nemen van betere beslissingen over de inzet van de middelen. Het biedt een eenduidige manier om investeringsprojecten te sturen, van de eerste berekening tot de realisatie en alle bijbehorende kasstromen. Voor projectontwikkelaars betekent dit efficiënter werken, met standaardinstellingen die snelle en nauwkeurige berekeningen mogelijk maken en continu inzicht bieden in alle projecten.

Voor welke informatie kunnen bezoekers bij jullie terecht?
Bezoekers van onze stand krijgen een demonstratie van de volgende functionaliteiten:

  • Projectoverzicht en planning: welke projecten kun en wil je realiseren, volg eenvoudig de voortgang van projecten, altijd inzicht in projecten en projecthistorie en direct bijsturen waar nodig.
  • Financieel management: zet de middelen optimaal in, beheer het budget, monitor de prognose en krijg direct inzicht in kasstroompatronen.
  • Rapportages & analyses: maak gedetailleerde financiële rapportages voor zowel interne doeleinden als externe verantwoording.
  • Risicomanagement: voer scenario-analyses uit, maak goed onderbouwde inschattingen van mogelijke risico’s en wees beter voorbereid op onverwachte ontwikkelingen.
  • Procesverbetering: houd het overzicht over projecten, werk in dezelfde structuur aan projecten, werk optimaal samen zowel in- als extern.

Nu projecten vaker kunnen uitlopen of onvoorzien duurder kunnen uitvallen, is goed beheer van projecten en kasstromen essentieel. Onze software helpt tijdig inzicht te krijgen in financieringsbehoeften of afwijkingen in besluitvorming en bouwtijd.

Op welk vlak kunnen jullie corporaties écht verder helpen?
Voor woningcorporaties is het essentieel om goed inzicht te hebben in de beschikbare middelen en mogelijkheden. De Reasult software helpt corporaties om hun budgetten efficiënt in te zetten, waardoor het maximale uit projecten gehaald kan worden. Op onze beursstand laten we zien hoe je met onze tools overzicht houdt over de voortgang van renovatie-, verduurzamings- en nieuwbouwprojecten. De software biedt helder inzicht in planning, kosten, opbrengsten, kasstromen en risico’s, en ondersteunt het gehele proces: van haalbaarheidsstudies tot oplevering.

Reasult is op CorporatiePlein te vinden op stand 15.

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Reasult