Rabobank: Partner in duurzaam wonen

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Door digitalisering kunnen de processen bij woningcorporaties steeds makkelijker én efficiënter worden uitgevoerd. Hoe je dat precies inregelt, staat op 23 september centraal bij Rabobank op CorporatiePlein. Wij spraken voorafgaand aan de beurs alvast met Aart Cooiman over de innovatieve oplossingen van het bedrijf.

Een van de punten waarop de werkwijze van corporaties kan worden verbeterd, is het verwelkomen van kandidaat huurders, begint Aart: “Stel je eens voor dat nieuwe huurders zich binnen dertig seconden volledig digitaal – met gevalideerde persoonsgegevens – kunnen aanmelden. En dat zij na het kiezen van een woning het identificatieproces én ondertekenen van de huurovereenkomst binnen een fractie van de huidige doorlooptijd kunnen afronden. Daarna kan ook direct de eerste huur betaald worden en neemt de administratieve last voor woningcorporatie substantieel af. Dit is de ideale klantreis die Rabobank nastreeft samen met de sector. Via de Rabo Identity Services-oplossingen ligt deze reis binnen handbereik, bijvoorbeeld door te identificeren en overeenkomsten te ondertekenen met iDIN.”

Duurzaamheid
Ook duurzaamheid staat centraal bij Rabobank op CorporatiePlein, gaat Aart verder: “We vertellen graag over hoe wij de partner in duurzaam wonen kunnen zijn. Bijvoorbeeld via Rabo SmartBuilds. Hiermee kunnen corporaties tijdelijke woningen realiseren om de dringende woningbehoefte tegen te gaan. Rabo Smartbuilds worden voor 95 procent in de fabriek gebouwd met duurzame, hoogwaardige materialen, zijn CO2- en stikstofvriendelijk én zijn van het gas af. Zo dragen we direct bij aan de leefkwaliteit van Nederland, een gezonde woningmarkt en een duurzame samenleving.”

Financiële gezondheid
“Uiteraard kunnen woningcorporaties ook bij ons terecht voor een gesprek over financiën,” gaat Aart verder. “We kijken graag mee naar financieringsoplossingen voor de corporatie zelf, maar ook hoe zij met hun huurders in gesprek kunnen gaan over financieel gezond leven en wonen. Iedereen kan een stapje zetten naar een financieel gezonder leven. Hoe kun je een buffer opbouwen om onverwachte kosten te betalen? Hoe krijg je inzicht wat je iedere maand uitgeeft of waar kun je op besparen? Rabobank helpt huurders in vier stappen naar een financieel gezonder leven.”

“Maar ook als het gaat om het verzekeren van corporaties kunnen wij helpen. Heb je als corporatie grip op de risico’s die uw organisatie loopt? Zijn de kosten om de risico’s te beheersen de laatste jaren substantieel toegenomen? De Rabobank ondersteunt hen bij het inrichten van risicomanagement en het beheersen van de totale risicokosten. Meer weten over deze onderwerpen of over andere onderwerpen, zoals de financiering van kort geld, DAEB en niet-DAEB? Kom dan zeker langs op onze stand.”

Rabobank is te vinden op stand 73 op CorporatiePlein.

Aanmelden voor CorporatiePlein 2021 kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Rabobank