Quickscan Informatiebeveiliging, de totaaloplossing op het gebied van informatiebeveiliging

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Sinds 1 januari zijn Audittrail en Mavim officieel partner op het gebied van informatiebeveiliging. Een goed moment, want sinds 1 januari 2016 is de nieuwe wet op de meldplicht datalekken van kracht geworden. Als gevolg hiervan dienen organisaties aantoonbaar ‘in control’ te zijn waar het gaat om informatiebeveiliging. Neemt een organisatie hier geen passende maatregelen voor, dan loopt zij het risico op hoge boetes en imagoschade. Omdat organisaties zelf vaak niet weten hoe ze hun beleid rond informatiebeveiliging vorm moeten geven, hebben Mavim en Audittrail een totaaloplossing ontworpen, de Quickscan Informatiebeveiliging.

De Quickscan Informatiebeveiliging bestaat uit twee onderdelen. Het eerste deel is de Quickscan. Deze scan biedt organisaties in korte tijd een tweedimensionaal inzicht in waar de organisatie staat en is het beste in te zetten als performance check: hoe goed is mijn informatie momenteel beveiligd? De resultaten van de Quickscan worden verwerkt in een concreet adviesrapport. Deel 2 is het borgen van de informatie in het Rules ISMS framework van Mavim. Alle informatie uit de Quickscan kan geplaatst worden in het ISMS framework. U wordt geholpen met de eerste stappen binnen het ISMS. Daarna kunt u dankzij het concrete stappenplan zelfstandig alle overige informatie borgen.

Duurzame oplossing
Jorrit van de Walle, directeur van Audittrail, legt uit: “Organisaties zijn steeds meer met het onderwerp informatiebeveiliging bezig. De vraag naar certificering van en hulp bij het te voeren informatie- en risicomanagementbeleid neemt zienderogen toe. De oplossing die wij bieden is dan ook een duurzame; het biedt zowel inzicht in de staat van de organisatie en vormt tevens het vertrekpunt om ook in de toekomst ‘in control’ te blijven op het gebied van informatiebeveiliging.”

Quick start solutions
Ralph Drijver, senior accountmanager bij Mavim, licht de keuze voor en de samenwerking met Audittrail toe: “Mavim is een softwarebedrijf, geen adviesbureau. Om meer waarde toe te voegen aan ons product bieden wij zogenaamde ‘quick start solutions’, oplossingen in de vorm van modellen of frameworks waarmee een organisatie direct aan de slag kan. Echter, inhoudelijke kennis van normen, wetgeving en compliance is absoluut een vereiste als je een succesvolle borging binnen je organisatie wilt bereiken. Audittrail deelt onze visie en is wat ons betreft dé expert op het gebied van informatiebeveiliging. Zij helpt organisaties bij het verkrijgen van inzicht en overzicht, in de brij van informatie en veelheid van dimensies. Zowel in het beleid (wat staat er op papier), organisatorisch als in de techniek.”

Meer informatie over Quickstart Informatiebeveiliging? Download de factsheet.

Bron: Audittrail.

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Audittrail in de CorporatieGids 2015 te bekijken.