QuaWonen kijkt anders naar vastgoeddata met de VastgoedCloud

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Sinds begin september is QuaWonen volledig overgestapt van de combinatie VIP, VIM en PAM, naar de VastgoedCloud. De woningcorporatie met ruim 8.500 verhuureenheden zet zich in voor de sociale woonopgave in de Krimpenerwaard en Krimpen aan de IJssel. 

Hieronder lees je hoe Willem Bouman,  beleidsadviseur bij QuaWonen, verwacht dat de VastgoedCloud ingezet zal gaan worden bij QuaWonen: “De VastgoedCloud helpt vooral om op een andere manier naar je data te kijken. In het ERP kijk je naar een op zichzelf staande woning en in de VastgoedCloud kun je ook binnen een cluster woningen of een complex of wijk in één oogopslag zien wat er allemaal zit.” 

Dat kleine dingen bij Batavia Groep gelijk aangepast worden in de software, dat heb ik bij andere softwarepakketten nog nooit meegemaakt.

Volledig ontzorgd in de overgang naar de VastgoedCloud
Willem is tot dusver zeer tevreden over de implementatie van de VastgoedCloud: “VIP werd al heel veel gebruikt en de VastgoedCloud is qua functionaliteiten een verbetering hiervan. Daarnaast is het voordeel van de VastgoedCloud dat het heel intuïtief is. En ook bij de inrichting heeft Batavia Groep veel werk uit handen genomen.” 

Willem kijkt uit naar de mogelijkheden die de VastgoedCloud biedt: “Informatie die bij andere software producten vaak wat verstopt is, kun je heel prominent op een kaart weergeven. Dat maakt dat je in de VastgoedCloud makkelijker je vastgoedinformatie kunt zoeken.” 

Er is potentie om intern veel meer met de VastgoedCloud te gaan doen.

Meer ruimte voor portefeuille- en assetmanagement in de VastgoedCloud 
Willem zegt: “Het idee is om nu de Simulatie module meer te gaan gebruiken. De inrichting is al grotendeels door Batavia Groep gedaan en we willen er dit najaar echt mee aan de slag gaan.” 

Idealiter zou Willem de gehele investeringsbegroting van QuaWonen een plek geven in de VastgoedCloud. Met een voorzichtige, maar hoopvolle blik kijkt hij vooruit: “De VastgoedCloud ontwikkelt zich in een richting die wij ook logisch vinden. VIP was al goed, maar er zijn nu nog meer functionaliteiten bijgekomen in de VastgoedCloud.” 

Willem is hoopvol dat de hoge ontwikkelingssnelheid van Batavia Groep eraan zal bijdragen dat QuaWonen de VastgoedCloud optimaal kan gaan inzetten: “Ik merk dat Batavia Groep heel snel schakelt op wensen van corporaties. We liepen tegen een paar kleine dingen aan tijdens de implementatie van de VastgoedCloud. Dan zag je binnen 4 weken al een wijziging in de software. Dat vind ik wel echt bijzonder!” 

Bron: Batavia Groep, Foto: QuaWonen