PWCo doet onderzoek naar managementinformatiesysteem voor Thuis in Limburg

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Thuis in Limburg (TiL) is een organisatie voor de woonruimtebemiddeling in Limburg en een deel van Zuidoost Brabant van huur- en koopwoningen en parkeerplaatsen en garages. Er zijn 13 woningcorporaties bij TiL aangesloten.

Het doel van het onderzoek dat PWCo uitvoert is te komen tot een generiek managementinformatiesysteem dat de aangesloten corporaties nog meer dan nu in staat stelt managementinformatie over het woonruimteverdeelproces geheel zelfstandig en op gebruiksvriendelijke manier te ontsluiten en te analyseren. Ook de integratie van gegevens uit TiL met gegevens uit de eigen ERP’s van de corporaties staat hoog op de verlanglijst en gaat hiermee een relevante bijdrage leveren aan strategische beleidsvorming van de corporaties.

De managementinformatie moet zowel voor de individuele corporaties als overall voor alle aangesloten corporaties beschikbaar zijn. Het gehele TiLproces dient op een betrouwbare, eenvoudige en gebruiksvriendelijke wijze analyseerbaar te zijn tegen minimale beheersing en lage beheerlasten.

Inmiddels heeft de eerste workshop plaatsgevonden bij Wonen Limburg waarin de uitslag van een uitgezette online enquête is besproken en de belangrijkste indicatoren zijn benoemd. De aanwezige enthousiaste corporatiemedewerkers waren een vertegenwoordiging van de afdelingen wonen, vastgoed en strategie. Dat geeft aan dat de informatie uit de Woonruimtebemiddeling breed wordt ingezet.

In dit onderzoek worden indicatoren vastgesteld, definities van indicatoren getoetst, datakwaliteit inzichtelijk gemaakt en data-analyse geïnventariseerd. Op basis van de uitkomsten uit een tweetal workshops begeleidt PWCo TiL en de corporaties in hun keuze voor een managementinformatiesysteem dat ertoe doet.

Bron: Ponthus | Wolfs Consultancy

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Ponthus | Wolfs Consultancy te bekijken