ProSiWo corporaties per januari 2016 live met ViewPoint

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

In de zomer van 2015 zijn de corporaties ProWonen, Sité Woondiensten en Wonion gestart met een gezamenlijk ViewPoint implementatie project op basis van de Best Practice inrichting. Het project heeft een gedegen voorbereiding gekend, waarin duidelijke en concrete afspraken (SMART) zijn opgesteld, waardoor het project binnen de gestelde tijd plus budget en conform inhoud opgeleverd is. De Best Practice inrichting is in goed overleg doorgevoerd, zodat de drie corporaties nu exact dezelfde inrichting en werkwijze hebben en efficiency uit de samenwerking gehaald kan worden. De drie corporaties hebben ieder een eigen ViewPoint databaseomgeving conform de eisen zoals gesteld door de accountant en t.b.v. eenduidige rapportages mogelijkheden.

ProWonen was met meer dan 8.000 VHE's al gebruiker van ViewPoint vanaf begin 2003 en heeft nu een nieuwe (Best Practice) inrichting waarmee zij weer uitstekend uit de voeten kan. Sité Woondiensten komt van Empire met een vergelijkbaar aantal VHE’s (8.000) en Wonion met ongeveer 4.000 VHE’s komt van Tobias. Door te kiezen voor één systeem en één inrichting kan er kennis en menskracht gedeeld worden, wat de flexibiliteit en slagkracht van alle drie de organisaties ten goede komt.

Projectleider Berny Gunsing van Sité Woondiensten is bij de evaluatie gevraagd wat hij vindt van het gelopen traject: “Het live brengen van drie corporaties tegelijkertijd is een uitdaging die alleen kan slagen als er sprake is van een professionele aanpak door corporatie en leverancier met een 'partnership attitude' ". Als we dit in de vorm van een cijfer uitdrukken zegt Berny hierover: “Een 9 is zeker op zijn plaats”, en met een glimlach: “Een 10 zou ook kunnen maar dan is er geen mogelijkheid meer om het nog beter te doen”.

Ook Roel Amkreutz van ProWonen en Harrie Kuypers van Wonion roemen de samenwerking en het resultaat van het implementatietraject en komen tot het cijfer 9.

Itris kijkt met tevredenheid en trots terug op de afgelopen maanden en dit project bij de 3 corporaties. Wij zien steeds meer samenwerkingsverbanden ontstaan en de bovenstaande ervaringen brengen wij graag in de praktijk bij andere trajecten in de toekomst.

Bron: Itris

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van Itris in de CorporatieGids 2015 te bekijken.