Prof-IT4all over ontsluiten, beheren en creëren van meerwaarde van data

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Corporaties digitaliseren steeds meer. Informatiestromen, werkprocessen, dienstverlening; ze zullen de komende jaren steeds meer digitaal en online plaatsvinden. Maar hoe ontsluit en beheert een corporatie hierbij haar data op de juiste manier? En hoe creëert het meerwaarde met die data? Prof-IT4all wil op CorporatiePlein haar expertise aan bezoekers tonen.

Jeroen Kop, directeur van Prof-IT4all, legt uit hoe een corporatie dit kan bereiken. "Samen kunnen wij corporaties helpen de kwaliteit van data te verbeteren. Voor elke één procent aan datavervuiling stijgen de operationele kosten met tien procent! Verkeerde incasso's, taxaties, inspecties, werkopdrachten en materialen leiden uiteindelijk tot extra hersteloperaties en het risico op verkeerde informatievoorziening. En dan hebben we het tenslotte nog niet over het gevoel, het imago en uiteindelijke de tevredenheid van de relaties en klanten."

Nieuwe inzichten

De investering in datakwaliteit en -analyse moet uiteindelijk leiden tot nieuwe inzichten van de corporatie. "Naast de huidige rapportages en dashboards kunnen corporaties ook data uit hun primaire proces combineren met externe data. Denk aan de BAG, socio-demografische data, het CBS, CPB en het Kadaster. Ook nieuwe ontwikkelingen als The Internet of Things en Big Data kunnen door een corporatie worden omarmd. De nieuwe inzichten - die door bijvoorbeeld trendanalyses en prognoses zichtbaar worden - helpen corporaties beter (bij) te sturen en flexibeler in te spelen op ontwikkelingen in de sector."

De oplossing van Prof-IT4all maakt data ook beter 'behapbaar' door het te visualiseren. "Vraagstukken over leefbaarheid, DAEB/niet-DAEB, CorpoData, scheefwonen en passend toewijzen worden zo toegankelijk en bespreekbaar voor relaties als het WSW, banken, KvK en toezichthouders gemaakt. Corporaties kunnen deze informatie zelf altijd en overal interactief bedienen met een app op hun mobiele device, delen via MS Sharepoint of gebruiken als onderdeel van bestaande Excel-spreadsheets. Ze kunnen hun bedrijfsvoering ondersteunen door dit nu zelf te doen genaamd Self-Service BI."

Jubileum
Op Corporatieplein viert Prof-IT4all haar tienjarig jubileum in de sector, en kunnen bezoekers op hun stand terecht voor één antwoord op al hun vragen. "Wij zijn per 1 oktober tien jaar vertrouwd consultancy partner in deze sector en naast specialist voor dit soort data vraagstukken blijven we vanzelfsprekend implementatiebedrijf voor het beheer, gebruik en effectiever inzetten van uw ERP- en deelapplicaties."

"We willen bezoekers hiervoor alvast persoonlijk bedanken, en nodigen hen graag uit voor een stukje taart mét inhoud op onze stand."

Prof-IT4all is op CorporatiePlein te vinden op stand 21.