Privacy Specialist: Toekomstbestendig zijn in een digitale wereld

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Hoe borg je als woningcorporatie thema’s als privacy en informatiebeveiliging zodat deze een fundament vormen voor een toekomstbestendige organisatie? Op CorporatiePlein 2024 vertelt Privacy Specialist hierover, en voorafgaand aan de beurs spraken wij alvast met Managing Partners Thomas de Ruiter.

Wat staat centraal op jullie stand tijdens CorporatiePlein 2024?
Centraal staat ons Duurzaam Veilig Model, dat woningcorporaties stap voor stap helpt groeien naar volwassenheid op het gebied van privacy en informatieveiligheid. Dit model biedt een complete aanpak, waarbij we corporaties begeleiden in het verankeren van privacy en beveiliging in hun cultuur, processen en systemen. Het is onze missie om ervoor te zorgen dat woningcorporaties niet alleen compliant zijn, maar ook klaar zijn voor de toekomst.

De kernvraag die we beantwoorden is: "Hoe zorg je ervoor dat je organisatie niet alleen voldoet aan de regelgeving, maar ook toekomstbestendig is in een digitale wereld?"

Voor welke informatie kunnen bezoekers bij jullie terecht?
Bezoekers kunnen bij ons terecht met vragen zoals:

  • Hoe maken we onze medewerkers bewust van hun rol in informatieveiligheid en privacy?
  • Welke stappen zijn nodig om het managementteam actief te betrekken bij beslissingen over privacy en beveiliging?
  • Wat zijn de grootste digitale risico’s voor woningcorporaties, en hoe kunnen we die mitigeren?
  • Hoe borgen we privacy en informatieveiligheid structureel binnen onze organisatie?
  • Wat moeten we weten over de risico’s van AI in relatie tot privacy, en hoe kunnen we deze beperken?
  • Hoe bereiden we ons voor op toekomstige veranderingen in wetgeving en technologie?

Op welk vlak kunnen jullie corporaties écht verder helpen?
Woningcorporaties staan voor complexe uitdagingen rondom privacy en informatieveiligheid. Wij helpen hen verder door deze uitdagingen niet alleen als wettelijke verplichtingen te zien, maar als strategische kansen voor duurzame groei. Met onze Privacy & Security Officer as a Service zorgen we ervoor dat privacy en beveiliging diep verankerd worden in de organisatie. Dit biedt niet alleen bescherming tegen de nieuwste dreigingen, maar vergroot ook het vertrouwen van huurders en stakeholders, wat cruciaal is voor hun succes.

Ons Awareness Programma is uniek door de krachtige combinatie van mens en techniek. Het programma wordt ondersteunt met een Nederlands awareness platform met serious games, interactieve films, interviews met experts, challenges en doorlopende e-learningmodules afgestemd op de behoefte van jouw organisatie. Deze totaalaanpak zorgt ervoor dat medewerkers niet alleen bewust worden van cyberdreigingen, maar ook leren hoe ze veilig en verantwoordelijk kunnen handelen in hun dagelijkse werkzaamheden, zowel thuis als op het werk. Door gebruik te maken van interactieve en afwisselende content blijven medewerkers betrokken en dragen zij actief bij aan een veiligere organisatie.

Daarnaast hebben we in samenwerking met CorpoNet het netwerk Regie op Privacy opgericht. Dit netwerk biedt medewerkers binnen woningcorporaties die verantwoordelijk zijn voor de AVG een platform om kennis te delen, samen te werken en continu te leren hoe ze privacy kunnen verankeren in hun organisatiecultuur. Het netwerk stimuleert samenwerking en innovatie, en draagt bij aan het opbouwen van expertise binnen de sector.

Tot slot voeren we regelmatige Pentests uit om kwetsbaarheden in jullie systemen te identificeren en op te lossen. Met onze AVG Datascanner zorgen we ervoor dat persoonsgegevens veilig en compliant worden verwerkt, waardoor corporaties in controle blijven over hun databeheer en risico’s kunnen minimaliseren.

Samen bouwen we aan een organisatie die niet alleen vandaag veilig is, maar ook klaar is voor de uitdagingen van morgen. En… op CorporatiePlein 2024 hebben we iets heel speciaals voor jullie in petto. Een verandering die de koers van onze missie nóg krachtiger maakt. We mogen er nog niet teveel over zeggen, maar je wilt dit zeker niet missen. Kom langs en ontdek als eerste wat we te onthullen hebben op stand nummer 36.

Privacy Specialist is op CorporatiePlein te vinden op stand 36.

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Privacy Specialist