Portaal gaat voor Reasult ‘s 'Proven Concept' Taxatie Management Systeem

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Portaal kiest na een uitgebreide RFP en diverse gesprekken met de huidige gebruikers, voor de taxatie management software van Reasult. Woningcorporaties Ymere, de Alliantie en Wonen Limburg overtuigden Portaal van de kwaliteit en geschiktheid van de taxatie management software. Met de toevoeging van Portaal werken nu vijf van de top 10 woningcorporaties met het taxatie management systeem van Reasult. Van de in totaal 543.355 verhuurbare eenheden van deze top 10, is nu meer dan 50% in het systeem ondergebracht.

Naast de basisapplicatie met het ruime pakket aan analyse mogelijkheden gaat Portaal tevens werken met de Rendementsmodule en de net opgeleverde module Marktwaarde Investering. De woningcorporatie is al sinds begin 2013 bezig met de transitie naar actief asset management. Met de aanschaf van een taxatie management systeem wil Portaal nu het proces van taxeren en waarderen faciliteren en borgen.

“De implementatie is al gestart,” vertelt Bart van der Laag, Asset Manager bij Portaal, “we werken nu nog met de IPD-rekenmodule en gaan eerst de cijfers met elkaar vergelijken. Eind 2014 volgt de eerste zelfstandige taxatieronde met het taxatie management systeem van Reasult, we hebben dan het volledige proces geïnternaliseerd. De externe taxateurs blijven betrokken, maar meer in een controlerende rol. Gelukkig zijn ook zij al bekend met de vastgoedsoftware. We kiezen duidelijk voor een ‘proven concept’.”

Jan Zwerink, Senior Accountmanager bij Reasult, is bij het gehele proces betrokken geweest. “Portaal is zeer grondig geweest. Er is eerst zeer kritisch gekeken naar de functionaliteiten van de verschillende taxatiemanagement systemen. Reasult was toen al favoriet vanwege de gestructureerde ‘audit trailing’. Deze functionaliteit is van groot belang voor zowel de verantwoording richting de interne organisatie als ook richting de accountant en de toezichthouders.”

Over Reasult

Reasult is marktleider in het optimaliseren van de financiële performance van vastgoedorganisaties. Reasult ontwikkelt en implementeert financieel-analytische software, die meerwaarde biedt aan vastgoedorganisaties, zoals commerciële vastgoedontwikkelaars, vastgoedbeleggers, woningcorporaties en (semi-)overheden. Door de veranderende marktomstandigheden staan transparantie en grip hoog op de vastgoedagenda. De oplossingen van Reasult maken het daarom voor organisaties mogelijk om vastgoedontwikkelingen en vastgoedbeleggingen uniform door te rekenen, te bewaken en te analyseren. Reasult volgt de ontwikkelingen in de markt op de voet en vertaalt kansen voor verbetering in productvernieuwing. Meer informatie: www.reasult.com.

Over Portaal

Portaal is één van de grotere corporaties in ons land en zorgt voor de huisvesting van ruim 56.000 huishoudens in Amersfoort, Soest, Leiden, Arnhem, Rheden, Nijmegen, Utrecht, Nieuwegein, Bunnik en Stichtse Vecht.

Portaal bestaat in zijn huidige vorm pas sinds 1 januari 2002. Hoewel Portaal in de huidige samenstelling nog een jonge corporatie is, kan ze terugkijken op een lange en rijke geschiedenis van maar liefst zestien organisaties op het terrein van sociale woningbouw. De samenvoeging daarvan heeft geleid tot wat nu Portaal is: met regiokantoren in Arnhem, Nijmegen, Eemland, Utrecht, Leiden en een groepskantoor in Utrecht: het "Huis van Portaal". Portaal ontwikkelt zich op dit moment naar een efficiëntere organisatie. Als antwoord op de politieke en maatschappelijke vraag naar transparantie, lokale verbondenheid en samenwerking met huurders, gemeenten en andere organisaties. Meer informatie: www.portaal.nl