Plegt-Vos: Corporaties grip geven op dagelijks- en mutatieonderhoud

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Corporaties besteden onderhoud de laatste jaren steeds meer uit. Wat betekent dat voor de bedrijfsvoering van de toekomst voor woningcorporaties? Plegt-Vos is op 27 september één van de exposanten tijdens CorporatiePlein, en wij spraken hier alvast over met bedrijfsleider Dagelijks Onderhoud Guido Beijer.

“Met de opkomst van nieuwe technologieën gaan organisaties op zoek naar andere, creatieve manieren om diezelfde functies te vervullen,” begint Guido het gesprek. “De organisatie van de toekomst maakt daarbij gebruik van minder managers en minder administratie. Deze ‘overheadloze’ organisaties maken maximaal gebruik van nieuwe technologische mogelijkheden, waarin de ICT hen ondersteunt door denk- en doe-functies van medewerkers over te nemen.”

Netwerkorganisatie
Guido voorziet daarmee een transitie van ‘hiërarchische organisatie’ naar netwerkorganisatie. “Teams zullen dedicated bezig zijn met hun taken en verantwoordelijkheden worden laag in de organisatie geplaatst. Onderhoudsbedrijven zullen meer de regie voeren en onderhoud zelf minder uitvoeren. De inzet van specialistische uitvoerende bedrijven waarmee contractueel overstijgende meerjaren afspraken worden gemaakt zal toenemen.”

Flow
Op CorporatiePlein vertelt Plegt-Vos meer over hoe het corporaties kan helpen met de transitie naar de bedrijfsvoering van de toekomst. “Wij zijn dé innovatieve ontwikkelende bouwer voor Nederlandse woningcorporaties. Enerzijds met een innovatief en geroemd HR-beleid en anderzijds als onderhoudspartner met een eigen concept: Flow. Dit ICT product stelt corporaties in staat grip te hebben op dagelijks- en mutatieonderhoud. Flow is de digitale vervanger van het handmatige verwerkingsproces van papieren werkbonnen voor dagelijks onderhoud, maar gaat ook een stap verder. Het levert een vloeiend en inzichtelijk proces, van service-aanvraag tot oplossing en facturering. KOVRA-proof, zonder licentiekosten en transparant inzichtelijk. Wij nodigen bezoekers van harte uit op onze stond om Flow aan hen te introduceren.”

Bron: CorporatieMedia | Foto: Plegt-Vos

Aanmelden voor CorporatiePlein 2018 kan hier. Een plattegrond met alle deelnemende exposanten vind je hier.

Plegt-Vos is op CorporatiePlein te vinden op stand 56