Parteon neemt Tobias AX succesvol in gebruik

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Parteon is een woningcorporatie, die bijna 18.000 verhuurbare eenheden beheert in de Zaanstreek. In een gesprek met Jurgen de Ruiter, directeur Financiën en Bedrijfsondersteuning, gaat hij in op het verloop van het project, de doelstellingen van Parteon en de verwachtingen van de toekomst.

Over het verloop van het implementatietraject kan ik niet anders melden dat dit bijna volledig volgens het boekje is verlopen. Doordat we onze processen vorig jaar goed onder de loep hebben genomen, waren de project medewerkers van Parteon zeer goed in staat om sturing te geven bij de inrichting van Tobias AX. Dit proces werd versterkt omdat Aareon met haar Rapid Start-methode ook met een heel goed voorstel kwam voor de inrichting, wat de implementatie alleen maar ten goede kwam. Aareon gebruikt e-learning ter ondersteuning van de opleiding van de gebruikers. Onze ervaringen daarmee zijn heel positief. Medewerkers van Parteon komen daardoor met een goede basiskennis naar een workshop, waardoor het leermoment het grootst is. Ondanks wat uitloop vanwege de zomerperiode ben ik heel tevreden over de totale doorlooptijd van 7 maanden, zo verklaart de directeur F&B. Er waren wel een aantal onderdelen in de bedrijfsprocessen waar we samen met Aareon toch extra tijd voor nodig hadden. Zo zijn wij heel tevreden over de positieve effecten op het betalingsgedrag van onze huurders middels mail-to-pay. Zoiets wil je natuurlijk niet verliezen als je overstapt op een nieuw systeem. Daarnaast hebben we bij Parteon als eerste Routing 2015 in gebruik genomen. Parteon en Aareon hebben voor dit onderdeel besloten om de tijdens de implementatie het testen en verbeteren van de functionaliteit gelijk op te laten lopen. Hiervoor is er gedurende een korte periode zeer intensief samengewerkt met de ontwikkelaars van Aareon, dit was een spannende periode maar we zijn zeer gelukkig met het opgeleverde resultaat. De nieuwe workflowinrichting zal ons zeker helpen om onze verplichtingen en facturen efficiënter te verwerken.

HC&H begeleide ons bij dit proces. Hun ervaring heeft ons echt geholpen bij het implementatieproces. Ook liep er een EDP-auditor mee in dit proces. Wij hebben daar bewust voor gekozen omdat het de scherpte erin houdt bij zowel Aareon als onze mensen.

Over de toekomstige relatie met Aareon is Jurgen heel positief. We hebben goede contacten op alle niveaus. Regelmatig spreek ik de directie van Aareon over onze ambities en bespreken we de vraag hoe Aareon ons kan helpen bij onze uitdagingen. Verdere digitalisering is een van de punten op onze agenda. Wij willen onze huurders meer selfservice voorziening geven. Momenteel zijn we in de idee-vormende fase hoe dit realiseren. Flexiciel van Aareon is een van de producten die we in dit proces zeer serieus nemen.

Bron: Aareon