Overgang naar nieuw ERP bij SSH een uitdaging maar goed verlopen

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

De SSH is afgelopen december live gegaan met Key2Wocas van Centric. De overgang naar het nieuwe ERP-systeem is goed verlopen en bevindt zich nu in het staartje van de nazorgfase. Het gedigitaliseerde mutatieproces: van het inschrijven tot het digitaal accepteren van het contract, het regelen van alle zaken waaronder betalingen via de ‘Mijn SSH’ omgeving, moest ook in de nieuwe omgeving vlekkeloos werken. Om de digitale processen, zoals deze zijn ingericht bij de SSH, goed te kunnen ondersteunen moet het ERP-systeem zowel met een financieel systeem, een DMS als een huurdersportaal overweg kunnen.

De inrichting van de nieuwe omgeving kende, juist vanwege koppelingen met verschillende partijen (Centric, cegeka-dsa, Batavia Groep en Unit4), een extra uitdaging.  Deze partijen leveren ieder op hun eigen gebied software dat vervolgens weer op de juiste manier met elkaar moet samenwerken. Daarbij kwam ook nog een stuk maatwerk om de hoek kijken als het gaat om de BTW-problematiek rondom ShortStay voor internationale studenten.

Doordat de SSH wat betreft digitalisering behoorlijk voorop loopt en er veel partijen betrokken waren binnen het implementatieproject, was een adequate besluitvorming van groot belang.

Erik Lammers van HC&H heeft in de rol van Projectmanager de dagelijkse leiding gevoerd en de overall verantwoordelijkheid voor de implementatie gedragen. Annelies van den Berg heeft als adviseur zitting gehad in de stuurgroep, het eindverantwoordelijke orgaan voor het implementatieproject.

Over de SSH
De Stichting Studentenhuisvesting (SSH) is een landelijke specialist in studentenhuisvesting en verhuurt ruim 19.000 kamers en woningen in de regio’s Utrecht, Amersfoort, Maastricht, Tilburg, Rotterdam, Zwolle en Groningen.

Lees meer over onze diensten rondom implemenaties.

Bron: HC&H

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van HC&H in de CorporatieGids 2015 te bekijken.