Organisatiebreed procesmanagement bij woningcorporatie Portaal

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Met ruim 56.000 woningen in beheer is Portaal een van de grotere woningcorporaties van Nederland. Portaal heeft regiokantoren in Arnhem, Nijmegen, Eemland, Utrecht, Leiden en een groepskantoor in Utrecht: het "Huis van Portaal". Begin dit jaar gaat Portaal van start met de organisatiebrede implementatie van procesmanagement met behulp van Sensus-methode.

Als een van de grotere corporaties in ons land zorgt Portaal voor de huisvesting van ruim 56.000 huishoudens in Amersfoort, Soest, Leiden, Arnhem, Rheden, Nijmegen, Utrecht, Nieuwegein, Bunnik en Maarssen. In wijken en buurten in deze gemeenten zorgen de ruim zeshonderd medewerkers voor goede en betaalbare woningen.

Portaal heeft de procesmanagementsoftware van Sensus-methode, Sensus-software, in huis gehaald om hierin de huidige processen vast te leggen en om procesmanagement breed in te bedden in de organisatie. De corporatie heeft het doel gesteld uniformiteit in werkwijzen, processen en verantwoordelijkheden te bereiken, zodat er goed kan worden samengewerkt en kennis kan worden gedeeld tussen de verschillende onderdelen van Portaal.

Deze woningcorporatie werkt onder architectuur en heeft zowel een procesarchitectuur als informatie-infrastructuur opgesteld. Bij de implementatie van Sensus-software wordt er ten behoeve daarvan gezorgd voor een live koppeling tussen Sensus-software, en Sparx van Enterprise Architect.

Over enige tijd zullen trainingen plaatsvinden waarin de betrokken medewerkers worden klaargestoomd voor het werken met de Sensus-methode en het beheren van processen met Sensus-software.

Bron: Sensus-methode