Optimale inzetbaarheid van ICT

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

De CorporatieGids 2014 biedt woningcorporaties het startpunt voor (her)oriëntatie op bedrijfsvoering en ICT- oplossingen en diensten. Naast een zo volledig mogelijk overzicht en bedrijfspresentaties van toeleveranciers en adviesbureaus, biedt de CorporatieGids ook redactionele houvast voor onze doelgroep. Vandaag aandacht voor “Optimale inzetbaarheid van ICT

Waar het ‘normale’ bedrijfsleven al jarenlang de vruchten plukt van een weldoordacht ICT-beleid is een prominente rol voor ICT in corporatieland nog geen gemeengoed. Inmiddels wordt bij woningcorporaties de bewustwording en daarmee de aanzet tot vernieuwing zichtbaar.

De verticalisatie die het laatste decennium kenmerkend is voor ERP-leveranciers brengt een grote mate van standaardisatie met zich mee. Deze slag is in het bedrijfsleven al voor een groot deel gemaakt, en de voordelen zijn evident. Successen die geboekt kunnen worden met een breed in de sector gedragen standaard zijn echter nog niet volledig doorgedrongen tot corporatieland. Dat is zonde: de sector vertoont talrijke overeenkomsten en corporaties kunnen voordelen behalen door meer gezamenlijk op te trekken op het gebied van ICT en inrichtingsstructuren; CORA en VERA zijn hier sprekende voorbeelden van. Gelukkig is hier de laatste jaren een verschuiving te zien: bestuurders van corporaties plaatsen ICT steeds hoger op hun prioriteitenlijst. Een hinderlijke factor in het uitstippelen van een visie op lange termijn is de voortdurend wisselende wet- en regelgeving: hierdoor is een grote mate van flexibiliteit vereist. Daarbij is het belangrijk om transparant en kostenefficiënt te werk te gaan – en ICT speelt hierin een cruciale rol. Inmiddels is een positieve tendens zichtbaar waarbij de ICT-leverancier wordt gezien als een partner in plaats van slechts een productaanbieder. Hij is zich bewust van zijn meerwaarde als ERP-implementatiepartner en claimt een voornamere plek in de samenwerking. En deze wordt hem inmiddels ook gegund: corporaties erkennen meer en meer de mogelijkheden waarmee gestelde ambities waar kunnen worden gemaakt.

Wij willen de corporatiebestuurder enthousiast maken voor het op een constructieve en kostenbesparende manier toepassen van informatietechnologie. Het noemen van ICT brengt nog niet bij iedereen pretlichtjes in de ogen, maar dat kan veranderen als men ziet hoe met een in goed partnership uitgevoerde ERP-implementatie wel degelijk een grote kostenreductie is te behalen.

Als corporatiespecialist hebben wij grootse plannen en vergaande wensen om in een hecht partnership met de klant in de komende jaren hele mooie, nieuwe toepassingen te ontwikkelen. Gericht op het centraal stellen van de klant, het bieden van transparantie en het verbeteren van de efficiency. Wij hebben de expertise, de gedrevenheid en een sterke basisportfolio waar we al die vernieuwingen op kunnen doorontwikkelen. En daarmee leveren wij niet slechts een product of dienst, maar een oplossing – voor nu én in de toekomst.

Auteur: Hein Brockhoff is directeur sales en implementatie bij cegeka-dsa

Bron:CorporatieGids2014

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van cegeka-dsa in de CorporatieGids 2014 te bekijken.