Ook de Alliantie kiest voor de VastgoedCloud van Batavia Groep

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Woningcorporatie de Alliantie heeft de volgende stap gezet in het professionaliseren van haar complexsturing en is gestart met de VastgoedCloud van Batavia Groep. De Alliantie heeft meer dan 68.000 VHE’s in de regio’s Amsterdam, Almere, Gooi- en Vechtstreek en Amersfoort.

Een slimme keuze voor efficiënter beheer
Bart Snijders, Business Controller bij de Alliantie, legt uit waarom de keuze op de VastgoedCloud is gevallen: “De VastgoedCloud is gebruiksvriendelijk en speciaal ontwikkeld voor woningcorporaties. Ook de flexibiliteit van de tool, die we naar onze eigen wensen konden inrichten, was voor ons heel belangrijk.”

De VastgoedCloud is gebruiksvriendelijk en speciaal ontwikkeld voor woningcorporaties. Ook de flexibiliteit van de tool, die we naar onze eigen wensen konden inrichten, was voor ons heel belangrijk.

Bart Snijders

Daarnaast biedt de VastgoedCloud precies de functionaliteiten die de Alliantie nodig heeft. “Het is voor ons belangrijk dat we onze complexstrategieën goed kunnen vastleggen en dat deze informatie voor iedereen in de organisatie opvraagbaar is. Bovendien kunnen we met de VastgoedCloud op een eenvoudige manier rendementen berekenen en verschillende scenario’s doorrekenen,” aldus Bart.

Beter inzicht in het bezit
Naast het vastleggen van complexgegevens, biedt de VastgoedCloud de Alliantie de mogelijkheid om uitgebreide analyses te maken van het bezit. Zo zijn onder meer de CPA-scores toegevoegd, waarmee medewerkers de prestaties van complexen kunnen vergelijken op het gebied van betaalbaarheid, leefbaarheid, duurzaamheid en andere belangrijke factoren. Deze gegevens worden ingezet tijdens complexsessies om strategieën te bepalen en plannen te ontwikkelen. Bart: “De VastgoedCloud werkt prettig, en we gebruiken het vaak om snel en gemakkelijk complex informatie op te zoeken.”

De Alliantie maakte al jaren gebruik van onze VIM-tool voor vastgoeddata, maar met de overstap naar de VastgoedCloud kunnen ze hun vastgoedsturing naar een nog hoger niveau tillen.

Carola van Endt

Nieuwe mogelijkheden voor gebiedsanalyses
De Alliantie maakt niet alleen gebruik van de vastgoedinformatie module, maar heeft ook de Simulatie module in gebruik genomen. Hiermee kunnen verschillende beleidsvarianten worden doorgerekend, wat de basis vormt voor de begroting. Daarnaast worden ook de gebiedsanalyses toegevoegd, waarbij naast bestaande vastgoeddata ook gegevens van het CBS en Springco geïntegreerd worden om een nog breder inzicht te krijgen in wijken en buurten.

Succesvolle samenwerking
Carola van Endt, projectleider bij Batavia Groep, is enthousiast over de samenwerking met de Alliantie. “De VastgoedCloud is een complete oplossing voor vastgoedinformatie- en sturing. De Alliantie maakte al jaren gebruik van onze VIM-tool voor vastgoeddata, maar met de overstap naar de VastgoedCloud kunnen ze hun vastgoedsturing naar een nog hoger niveau tillen.”

Bron: Batavia Groep, Foto: De Alliantie