Nieuwe IBIS-MAIN maakt haar debuut tijdens CorporatiePlein

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

"Het plannen en budgetteren van planmatig onderhoud bevond zich voorheen vooral in het domein van vastgoedbeheerders. De afgelopen jaren zien we steeds meer een verschuiving naar meerjarige onderhoudscontracten voor onderdelen als schilderwerk, dak, gevel en installaties." Dat stelt Jeroen van der Laar, Managing Partner bij Ibis. Het bedrijf uit Leidschendam wil op 24 september tijdens CorporatiePlein, de bedrijfsvoering & ICT-beurs voor woningcorporaties in Expo Houten, hierop inspelen door daar de nieuwe release van IBIS-MAIN voor het eerst te laten zien.

"Aannemende partijen willen steeds meer 'in control' komen," legt Jeroen uit. "Bij nieuwbouw of renovatiewerkzaamheden wordt steeds vaker ook het onderhoud meegenomen. De aannemer bouwt hierdoor een lange relatie op met de opdrachtgever en is daardoor minder afhankelijk van het economische tij. Voor beide partijen is deze samenwerking een win-win situatie: vastgoedbeheerders willen het risico van onderhoud bij een andere partij onderbrengen en aannemers willen zekerheid door langlopende contracten af te sluiten."

"Om deze samenwerking succesvol te maken, moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Zo moet het verwachtingspatroon van beide partijen goed worden vastgelegd in een contract. Ook moeten beide partijen meedenken in het vakgebied van een ander: corporaties als het gaat om onderhoudsvarianten en aannemers moeten nagaan wat nieuwbouw of renovatie voor consequenties gaat hebben. Ten slotte moet er een goede en objectieve wijze van controle mogelijk zijn, die verschillende keren tijdens een contract wordt uitgevoerd."

Het softwarebedrijf wil volgens Jeroen inspringen op de veranderde marktomstandigheden door met een nieuwe IBIS-MAIN te komen: "Het product heeft onder andere een nieuw uiterlijk, nieuwe techniek, is volledig online te gebruiken en ontzettend gebruiksvriendelijk. Benieuwd hoe het er allemaal uitziet? Kom dan zeker langs op onze stand tijdens CorporatiePlein. Grip op onderhoud is nog nooit zo makkelijk geweest."

Ibis is tijdens CorporatiePlein te vinden op stand 15.