Nieuw serviceconcept Multiherstel verlaagt kosten en houdt huurders tevreden

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

MultiHerstel ‘ontzorgt’ met reparatie, preventie en onderhoud

Kosten verlagen en tegelijk de service aan huurders verbeteren: gaat dat hand in hand? Wat MultiHerstel betreft wel. MultiHerstel zag de ‘worsteling’ van veel woningcorporaties en komt nu met de oplossing: een serviceconcept dat woningbedrijven de mogelijkheid biedt reparatie, preventie en kleinschalig onderhoud geheel of gedeeltelijk uit te besteden. Hiervoor heeft MultiHerstel een landelijk opererende service-organisatie die volledig gericht is op klanttevredenheid en kostenverlaging. Met een vergelijkbare dienstverlening wist MultiHerstel de verzekeringsmarkt al voor zich te winnen.

24-uurs dienstverlening
MultiHerstel biedt als eerste service-organisatie in Nederland 24-uurs dienstverlening voor huurders die te maken hebben met schade of andere mankementen aan hun woning. De klantendesk van MultiHerstel is voor deze mensen 24 uur per dag en 7 dagen in de week beschikbaar. Na een melding staat een MultiHersteller bij voorkeur binnen 2 uur op de stoep. Doel is dat de gemelde schade of het defect binnen 24 uur verholpen is.

Landelijk netwerk
Voor een snelle en professionele service werkt MultiHerstel met een zorgvuldig geselecteerd netwerk van reparatie- en onderhoudsbedrijven; veelal zelfstandige professionals die flexibeler zijn dan grote ondernemingen. De klantendesk inventariseert de melding van de huurder, kiest de MultiHersteller die het best bij de huurder en diens situatie past en zet het proces verder in werking. De MultiHersteller zorgt direct voor de juiste oplossing en is getraind om ook de communicatie met de huurder af te wikkelen. Daarnaast controleert hij de woning op mogelijke gebreken en laat hij zien hoe problemen in de toekomst voorkomen kunnen worden. Op die manier wordt de gedupeerde volledig ontzorgd en blijft hij of zij achter als een tevreden huurder.

Het bewijs: uitzonderlijk hoge Net Promotor Score
Dat de persoonlijke en klantgerichte aanpak van MultiHerstel werkt, bewijst onderzoek onder bewoners die het bedrijf voor verzekeraars uit de zorgen hielp. De Net Promotor Score van honderden opdrachten ligt gemiddeld tussen de plus 60 en plus 80. Een uitzonderlijk hoge score!

Reparatie- en onderhoudscontracten
De gedupeerde huurder wordt niet belast met financiële vragen: al het werk dat de MultiHersteller verricht, wordt verrekend vanuit vooraf gemaakt afspraken met de corporaties waarmee MultiHerstel een contract heeft. Contacten zijn gebaseerd op service-level agreements, zodat opdrachtgevers weten op welke kwaliteit en kosten zij kunnen rekenen. Dit helpt bij het maken van een sluitende business case voor reparatie en kleinschalig onderhoud.

Lagere kosten
MultiHerstel kan scherpe prijsafspraken maken met de aangesloten bedrijven door het voortdurende werkaanbod. Daarnaast worden materialen centraal ingekocht. Hierdoor kunnen de kosten voor woningcorporaties laag blijven. In de praktijk betekent dit dat woningcorporaties hun operationele kosten voor reparaties en onderhoud zien dalen, terwijl de huurderstevredenheid aanzienlijk stijgt.

Doorslaand succes
MultiHerstel is onderdeel van Europese schadespecialist CED-group. Hans Coffeng, CEO van CED: “CED ontwikkelde deze nieuwe formule vanuit de behoefte van de hedendaagse consument. En met succes: bewoners die deelnamen aan het onderzoek reageerden zeer positief – en soms zelfs hartverwarmend – op de snelle service en persoonlijke aandacht van MultiHerstel. Deze aanpak past geheel binnen de strategie van CED, waarbij we de beste resultaten willen boeken vanuit samenwerking binnen de gehele keten: van opdrachtgever tot aan de consument en van de eerste melding van het mankement tot aan het daadwerkelijke onderhoud en/of de reparatie.”

Bron: MultiHerstel