NCCW over digitale factuurverwerking voor woningcorporaties

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Het proces om facturen op een juiste manier van binnenkomst naar betaalbaarstelling te laten verlopen is kwetsbaar en met de Corporatie Cloud eenvoudig te optimaliseren. Daarnaast krijgt u met de Corporatie Cloud meer inzicht in de kwaliteit van de procesgang.

Digitale factuurverwerking via de Corporatie Cloud wordt steeds populairder. Door hiervan gebruik te maken wordt het factuurverwerkingsproces bij corporaties efficiënter, inzichtelijker en minder foutgevoelig. 

Digitale factuurverwerking
Digitale factuurverwerking kent veel voordelen. Zo raken facturen niet meer zoek, is de factuur op elke gewenste plek opvraagbaar en is altijd inzichtelijk in welke fase van het proces de factuur zich bevindt. Daarnaast vindt er een aanzienlijke tijdsbesparing plaats door minder invoerhandelingen, minder controlehandelingen door een optimale procuratie-regeling, snellere beantwoording van informatievragen en een sneller verloop van het controleproces. 

Afhankelijk van het type factuur (papier, digitaal, XML) en de mate van procesintegratie kan het aantal handelingen tot 25% gereduceerd worden. Alle stappen binnen het proces worden bewaakt via de Business Activitity Monitor, met direct inzicht in de meetresultaten.

De Corporatie Cloud biedt de mogelijkheid processen organisatie- en afdelingsoverschrijdend op elkaar af te stemmen en de uitvoering te monitoren. Een vorm van ketensamenwerking ontstaat waarbij leverancier en corporatie de samenwerking zoeken om de factuurstroom efficiënt en effectief af te handelen.

Met Digitale factuurverwerking in de Corporatie Cloud behaalt u de volgende voordelen:

Meer inzicht en efficiency:

  • waardoor u meer grip krijgt op de facturenstroom;
  • waardoor u de snelheid en procuratiestroom van medewerkers kunt analyseren en op basis daarvan het proces kunt bijstellen;
  • waardoor u een strakkere en duidelijkere afhandeling van facturen krijgt en het aantal fouten reduceert.

Kostenbesparing:

  • omdat effectievere inzet van uw medewerkers u formatieplaatsen kan besparen;
  • omdat kopieën van facturen niet meer nodig zijn;
  • omdat archiefruimte voor de facturen niet meer nodig is;
  • omdat u betaaltermijnen beter en efficiënter kunt bewaken.

Wilt u meer informatie over digitale factuurverwerking? Klik hier

Bron: NCCW

Klik hier om de bedrijfsprofielpagina van NCCW in de CorporatieGids 2016 te bekijken.