NCCW: "Met deze overname profiteren wij van het beste van twee werelden"

Geplaatst door CorporatieMedia op
 

Deze week maakte ICT-dienstverlener NCCW de volledige overname door Total Specific Solutions (TTS) bekend. Wat betekent de overname voor de toekomst van NCCW en wat zijn de gevolgen voor huidige klanten van het Almeerse bedrijf? CorporatieGids.nl ging hierover in gesprek met directeur Wibo Pollmann.

 "Met de overname profiteren wij van het beste van twee werelden," begint Wibo. "Aan de ene kant genieten wij nu van de financiële investeringskracht en expertise van een groot bedrijf, terwijl wij aan de andere kant een decentraal model hanteren waarbij de identiteit en kracht van NCCW in tact blijven."

TSS en CSI
Volgens de directeur had NCCW sinds eind vorig jaar al contact met een aantal partijen wat betreft een investering. "TSS was daar één van. Omdat zij het grootste Vertical Market - op branches gerichte - softwarebedrijf van de Benelux zijn én onderdeel zijn van de wereldleider op dit gebied Constellation Software Inc. (CSI), zijn we met hen de gesprekken aangegaan. Ze stonden bovenaan ons lijstje en wij zijn zeer trots dat zij ons hebben benaderd en wij nu onderdeel uitmaken van deze club."

Strategie
De keuze voor Total Specific Solutions als investeerder past volgens Wibo in de strategie van NCCW. "We willen groeien in de vastgoedmarkt en nieuwe en huidige klanten positief blijven verrassen, net als wij in het afgelopen jaar hebben gedaan. Om te groeien heb je echter kapitaal, kennis en innovatie nodig, en dat kan TSS ons bieden."

De koers die het bedrijf vorig jaar is ingeslagen zal dan ook niet veranderen. "Onze strategie met de productlijnen Property Management, BIS en de Corporatie Cloud blijkt succesvol. De eerste geïnteresseerden voor het Property Management, positieve reacties op de nieuwe versie van BIS (XBIS) en een sterke groei in het aantal klanten dat gebruikmaakt van de Corporatie Cloud laten dit zien."

Ondernemerschap
De keuze voor TSS komt als een verrassing aangezien het management en de medewerkers van NCCW juist vorig jaar 51 procent van de aandelen in eigen handen had genomen. Het hierdoor verkregen gevoel van ondernemerschap zal - vanwege de decentrale aansturing vanuit TSS - volgens Wibo blijven bestaan. "We hebben bewust gekozen ons aan te sluiten bij een decentraal geleide organisatie. Belangrijk is namelijk dat we snel moeten reageren op veranderende omstandigheden. Denk daarbij aan wet- en regelgeving. NCCW blijft verantwoordelijk en bevoegd voor het eigen taakgebied, resources, medewerkers en werkprocessen. Een decentraal geleide organisatie biedt daarbij ruimte voor creativiteit en autonomie voor de medewerkers. Het is vooral het gevoel van ondernemerschap wat de werknemers zeer waarderen en deze blijft door deze manier van aansturen bestaan. Door de investeringskracht krijgt dit zelfs nog een extra impuls."

Het besluit om samen te werken met TSS werd dan ook binnen NCCW breed gedragen. "Alle certificaathouders - 116 medewerkers, ongeveer zeventig procent van ons personeel - hebben ingestemd met de overname."

Uitbreiden en versnellen
Klanten van het Almeerse bedrijf hoeven daarnaast niet bang te zijn voor continuïteitsproblemen in de software, legt Wibo uit. "Onze klanten zijn het afgelopen jaar verrast door ontwikkelingen als XBIS, de Corporatie Cloud en Property Management. We hopen met TSS deze producten verder uit te kunnen breiden en te versnellen. Als onderdeel van CSI groeit TSS door continu te investeren in 'software-for life' ten behoeve van haar klanten. Daarnaast biedt TSS ons een permanent onderkomen, aangezien CSI een 'buy-and-hold-forever'-strategie hanteert."

"Voor onze klanten betekent dit dat ze een continuïteit krijgen rond de software die zij afnemen en de organisatie waar ze zaken mee doen, of dat nu NCCW is of één van onze joint ventures. Wij staan bekend om het motto 'NCCW ontzorgt', en dit zal nu in verdere mate worden doorgetrokken."

Bron: Johan van den Beld | CorporatieMedia - 6 juli 2016